„Noua eră a armelor genetice”: un document chinez din 2015 descrie utilizarea coronavirusurilor ca arme

Prezentatoarea și jurnalista de investigații Sky News Australia Sharri Markson a descoperit detalii „îngrozitoare” într-un articol de cercetare al oamenilor de știință militari chinezi, care discutau utilizarea coronavirusului SARS ca armă genetică cu cinci ani înainte de pandemia covid.

Markson a relatat că lucrarea a fost scrisă de oameni de știință din Armata Populară de Eliberare și înalți funcționari chinezi din domeniul sănătății publice în 2015.

Articolul descrie coronavirusul SARS ca anunțând o „nouă eră a armelor genetice” și notează că acesta ar putea fi „manipulat artificial pentru a-l converti într-un virus uman emergent, preschimbat în armă biologică și dezlănțuit în moduri nemaivăzute până acum”.

Lucrarea în limba chineză este intitulată „Originea nenaturală a SARS și noile specii de virusuri artificiale ca arme biologice genetice”.

Documentul vorbește și despre teroarea psihologică pe care armele biologice o pot provoca, este înfiorător”, a spus Markson.

Serviciile de informații suspectează și au investigat acest aspect încă de la începutul anului trecut, anume că virusul covid-19 ar putea fi rezultatul unei scurgeri accidentale dintr-un laborator militar.

Importanța acestei lucrări este aceea că oferă o scurtă privire asupra gândirii oamenilor de știință de înalt nivel de la una dintre cele mai proeminente universități militare ale Chinei, care a făcut o mulțime de cercetări, în domeniul apărării, asupra armelor biologice.

Peter Jennings, director executiv al Institutului Australian de Politici Strategice (ASPI), a declarat pentru news.com.au că documentul dovedește că nu iese fum fără foc.

Cred că această descoperire este semnificativă, deoarece arată în mod clar că oamenii de știință chinezi aveau în vedere dezvoltarea de utilități militare pentru diferite tulpini ale coronavirusului și studiau cum ar putea fi puse în aplicare”, a spus Jennings.

Începe să se confirme posibilitatea ca aceasta să fie o scăpare accidentală din laborator a unui agent patogen pentru uz militar”, a adăugat Jennings.

El a mai spus că documentul ar putea explica de ce China a fost atât de reticentă în a permite efectuarea unor cercetări externe asupra originii pandemiei covid.

Dacă nu ar avea nimic de ascuns, China ar fi interesată de cooperare… Am experimentat însă contrariul.

Printre cei 18 autori ai documentului sunt oameni de știință și experți în armament din Armata Populară de Eliberare chineză.

Peter Jennings l-a rugat pe Robert Potter, specialist în securitate cibernetică, să analizeze documentul chinez. După ce a efectuat verificările necesare, acesta a chonchis că, în mod sigur, nu este vorba despre o falsificare.

Probabilitatea să fie real este foarte mare… Nu este un fals, dar depinde de altcineva să interpreteze cât de serios este”, a declarat Potter pentru news.com.au.

Aproape sigur ei (autoritățile chineze) vor urmări să-l distrugă imediat și să șteargă orice urmă a existenței documentului, acum că a ieșit la iveală.”

Potter spune că nu este ceva neobișnuit ca articolele de cercetare chineze să discute domeniile în care China rămâne în urmă și cele unde intenționează să meargă înainte, și că aceasta nu înseamnă neapărat că se și iau măsurile discutate pe hârtie.

Este un articol cu adevărat interesant, care arată ce gândesc cercetătorii chinezi”, a adăugat el.

Citiți și:
PLANDEMIE este cuvântul potrivit pentru criza mondială prin care ni se suprimă drepturile și libertățile
Informator din China: Ca să ascundă faptul că virusul covid-19 provine din laboratorul din Wuhan, China încearcă să producă variante, sugerând că virusul ar proveni de la lilieci

 

yogaesoteric
12 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More