Nevaccinat exclus de pe lista de transplant de plămâni: „Are idei paranoice”

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Belluno, care suferă de o boală pulmonară gravă, a fost exclus de pe lista candidaților pentru transplant de organe, deoarece a fost considerat „nepotrivit” de către echipa medicală, din cauza „ideilor sale paranoice” despre covid.

Medicii de la spitalul din Padova, având în vedere „convingerile sale conspirative cu privire la vaccin”, s-au temut „că pacientul ar putea să nu adere la terapiile necesare pentru ca transplantul să fie eficient”.

Bărbatul nu a acceptat niciodată vaccinul covid pentru că ar fi „experimental”. Dar covid-19 este o boală care afectează tocmai plămânii, iar efectuarea unui transplant a acestui organ la o persoană nevaccinată care, potrivit lor, prezintă un risc mult mai mare de deces decât o persoană imunizată, înseamnă pentru medici „punerea în pericol a vieții pacientului și a bunei utilizări a organului donat”.

Bărbatul de 55 de ani, care suferă de o boală pulmonară gravă contractată la locul de muncă, le-a cerut inițial chirurgilor să primească „plămânul unui om nevaccinat”.

Directorul secției de chirurgie toracică a spitalului din Padova, profesorul Federico Rea, a precizat că „nu există nicio motivație ideologică în spatele deciziei de a nu include pacientul pe listă”, ci mai degrabă „o analiză scrupuloasă efectuată de numeroși profesioniști din domeniul medical și psihiatric, pentru a evalua cu o rigoare extremă și o etică deontologică oportunitatea transplantului în acest caz specific”.

Lista din Italia este alcătuită din peste 350 de pacienți pe an, dintre care mai puțin de 150 au posibilitatea de a finaliza transplantul din cauza lipsei de organe și de donatori suficienți pentru a face față nevoilor.

Citiți și:
Un omagiu celor nevaccinați
Australia refuză pacienților nevaccinați transplantul de organe
Condamnat la moarte de „eroii din linia întâi” pentru că este nevaccinat

yogaesoteric
6 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More