Nicaragua | Statul a declanșat o campanie de teroare împotriva Bisericii Romano-Catolice: Nunțiul papal a fost expulzat, un episcop și mai mulți preoți au fost arestați

Episcopul de Matagalpa, Rolando Alvarez, a fost arestat de către poliția din Nicaragua, în ceea ce este cea mai gravă escaladare a campaniei de teroare declanșată de stat împotriva Bisericii Romano-Catolice.

Conform siteului Vatican News, episcopul a fost plasat în arest la domiciliu, unde este ținut fără a i se aduce la cunoștință acuzațiile care i se impută. Alături de Episcopul Alvarez au mai fost arestați cinci preoți, un seminarist și un cameraman al unei televiziuni cu profil religios.

Toți aceștia au fost încarcerați într-un penitenciar din provincia Matagalpa. Conferința Episcopilor Latino-Americani și-a exprimat îngrijorarea pentru situația creată și susținerea față de Episcopul Alvarez. De asemenea, și ONU și-a manifestat „grava îngrijorare”, iar Comisia Inter-Americană pentru Drepturile Omului a condamnat acțiunile, cerând eliberarea imediată a celor reținuți.

De cealaltă parte, vice-președintele Nicaraguei, Rosario Murillo, a susținut că arestarea episcopului a fost „necesară” pentru restabilirea ordinii, informează CNN.

Guvernul din Nicaragua, condus de președintele Daniel Ortega și soția sa, și-au intensificat acțiunile împotriva celor pe care-i consideră oponenți ai regimului. Biserica Romano-Catolică este țintită acum pentru că mulți dintre protestatarii împotriva regimului, din 2018, au căutat adăpost în bisericile catolice, fugind de represiunea autorităților.

Inițial, regimul condus de Ortega și Murillo a acceptat ca BRC să aibă un rol de mediator în societate. Ulterior, în ajunul alegerilor prezidențiale de anul trecut, autoritățile au început arestări masive în rândul opoziției. Daniel Ortega este la al cincilea mandat.

În martie 2022, Arhiepiscopul Waldemar Stanisław Sommertag, Nunțiul Apostolic în Nicaragua, a fost expulzat de autorități.

Situația este atât de gravă, încât până și The New York Times a denunțat un „val de atacuri asupra liderilor Bisericii Catolice”, instituție pe care a denumit-o „ultima voce independentă” din Nicaragua.

Citiți și:
Raport: China îi torturează pe creștini în facilități secrete pentru a renunța la credință
Francis Bergoglio și liderii politici avansează agenda religiei globaliste New Age într-o declarație de 35 de paragrafe din 15 septembrie 2022

 

yogaesoteric
21 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More