Nodul Nord în Fecioară

de Rodica Purniche

Punctul vulnerabil pentru nativii cu Nodul Nord în Fecioară este sentimentul de victimă. Dacă ei privesc în interiorul lor, pot descoperi ce structuri exterioare trebuie să creeze, pentru a-şi oferi forţă şi direcţie. Capcana pe care trebuie să o evite ei este căutarea fără sfârşit a unui salvator căruia să i se poată abandona. Singura cale ca ei să-şi realizeze scopurile este aceea de a-şi organiza viaţa în felul în care ei au nevoie, astfel încât să se simtă siguri şi puternici. Ei trebuie, pur şi simplu, să înceapă să participe activ la mersul vieţii.

Ei trebuie să înveţe să fie utili altora. Aceşti nativi pot fi excelenţi medici, stomatologi, infirmiere sau orice fel de ajutor, deoarece astfel de profesii le oferă oportunitatea de a-şi folosi energiile vindecătoare, făcându-se şi utili într-un mod practic. Alte alegeri bune sunt: psiholog, terapeut, dietetician, contabil, organizator şi muncitor. Capacitatea de a perfecţiona lucrurile, în planul fizic, le este caracteristică – şi sunt mult mai talentaţi pentru aceasta decât oricine altcineva de pe întreaga planetă.

Un alt motiv pentru care profesiile legate de terapeutică sunt alegeri excelente pentru ei este acela că în aceste profesii au importanţă  „mărunţişurile“ vieţii. În astfel de domenii în care succesul depinde atât de mult de atenţia acordată detaliilor, nativii cu Nodul Nord în Fecioară sunt forţaţi să se menţină în prezent. Pentru ei, demersul de a crea ordine la nivel fizic elimină stresul psihic.

Atunci când se confruntă cu o problemă, nativilor cu Nodul Nord în Fecioară le este de folos, de regulă, să consulte un terapeut sau să se „elibereze“ discutând problema cu un prieten, deoarece interacţiunea cu o altă fiinţă le permite să-şi însuşească un punct de vedere mai practic. Imaginaţia lor este atât de activă, încât, dacă sunt singuri, au tendinţa de a exagera problemele şi de a-şi imagina tot felul de situaţii nerezolvabile, eventuale reacţii din exterior le confirmă dacă temerile lor au o bază reală sau dacă sunt produsul acestei imaginaţii excesiv de active.

Dacă îşi depăşesc emoţiile şi îşi folosesc marea lor capacitate de a se concentra asupra atingerii unui obiectiv, atunci pot deveni maeştri ai discernământului, alegând lucid şi ferm ceea ce este eficient de ceea ce nu este, atingând succesul într-un timp uimitor de scurt.

Aceşti nativi pot fi ei înşişi excelenţi consilieri, atât ca profesionişti cât şi atunci când îşi ajută prietenii. Oamenii simt imensa lor empatie şi se încred în mod natural în ei, deoarece mintea lor analitică le permite să dea sfaturi concrete, cu caracter practic; la acestea se adaugă şi abilitatea remarcabilă de a combina intuiţia cu bunul simţ.

Nativii cu Nodul Nord în Fecioară au un puternic simţ al binelui şi al răului. În momentul în care şi-au făcut o imagine clară despre obiectivul lor, ei deja l-au supus unei analize mentale riguroase, pentru a fi siguri că motivaţia e clară, că obiectivul e benefic şi  foloseşte şi celorlalţi.

Pentru ei, un lucru care le dă multă putere este acela de a avea o prezentare a evidenţelor, astfel încât să vadă cum a fost anul trecut şi cum este, prin comparaţie, anul curent. Tot ceea ce îi ţine pe nativii cu Nodul Nord în Fecioară concentraţi asupra momentului prezent devine o ocupaţie pe care ei ajung s-o iubească. Domeniul calculatoarelor poate fi excelent pentru ei, fiindcă, iarăşi, implicarea fizică şi detaliile îi menţin concentraţi asupra momentului prezent. Ei excelează în orice profesie – şi sunt foarte fericiţi când o practică – ce solicită atenţia asupra detaliilor.

Pentru nativii cu Nodul Nord în Fecioară antidotul împotriva suferinţelor interioare este să-i ajute pe ceilalţi. Ei au sentimentul profund al legăturii cu umanitatea şi o compasiune deosebită faţă de durerile altora. Chiar dacă cineva greşeşte faţă de altcineva, ei îi înţeleg de regulă pe amândoi, fiindcă au tendinţa înnăscută de a nu judeca pe nimeni. Inima lor vibrează întotdeauna alături de suferinţa altuia. Aceşti nativi trebuie să înveţe să-şi urmeze compasiunea. Ei au certitudinea că se află aici pentru a-i ajuta pe oameni. Pentru a fi fericiţi, ei trebuie întotdeauna „să repare“ ceva. Munca în scopuri umanitare sau ajutorul dat prietenilor şi familiei îi face să se simtă folositori şi împliniţi. De regulă, nu simt nici o motivaţie să promoveze idei abstracte precum eradicarea subnutriţiei în lume, instaurarea păcii mondiale sau susţinerea protecţiei mediului. Ei ajută oamenii la modul practic, concret, răspunzând solicitărilor de genul „mi-e foame“ sau „am reacţii alergice la mediul în care trăiesc”.

Nativii cu Nodul Nord în Fecioară au tendinţa să se orienteze prea mult către interior. E posibil să fie dificil de aflat ce se petrece în minţile acestor oameni, deoarece primul lor instinct este să se retragă. Mulţi nu reuşesc să-i înţeleagă, astfel că, uneori, sentimentele lor nu sunt luate în consideraţie. Tendinţa de a se interioriza îi dezavantajează, în special în relaţiile sociale.

Nativii cu Nodul Nord în Fecioară trebuie să transceandă tendinţa de a renunţa. Învingerea opoziţiilor este o parte a procesului necesar ca ei să dobândească forţă interioară şi încredere în ei înşişi. O rezolvare pentru automatismul de a se retrage şi de a ceda este aceea de a înţelege că viaţa lor nu devine cu nimic mai bună dacă ei se interiorizează şi fug. Viaţa îi va pune de fiecare dată faţă în faţă cu aceeaşi situaţie – chiar dacă în contexte diferite – astfel ca ei s-o depăşească la un moment dat.

Nativii cu Nodul Nord în Fecioară reacţionează uneori faţă de ceilalţi în extreme, fiind fie excesiv de concentraţi, fie total relaxaţi, prea încrezători sau prea suspicioşi, complet deschişi sau total distanţaţi şi invulnerabili. Ei pot avea trăiri emoţionale foarte intense. Pentru a evita astfel de probleme, e bine să se concentreze asupra fiecărei situaţii, să facă evaluarea exactă a oamenilor implicaţi şi apoi să decidă care este cea mai eficientă abordare.

Această problemă a extremelor este legată şi de tendinţa lor de a visa cu ochii deschişi, în loc să fie atenţi la detaliile lui „aici şi acum“.

Este foarte important pentru nativii cu Nodul Nord în Fecioară să menţină în jurul lor un mediu curat, atât acasă cât şi la serviciu. Ordinea şi organizarea înconjurătoare le conferă claritate mentală şi forţă fizică în viaţa de zi cu zi. Când cad pradă anxietăţii –– cea mai bună soluţie, uneori, este să se apuce de curăţenie, să facă ordine în hârtiile de pe birou, să spele vase sau chiar să se ocupe de grădinărit – toate aceste îndeletniciri simple au efect terapeutic pentru ei, fiindcă le transformă anxietatea în „productivitate“.

În domeniul planificării, aceşti nativi ating, uneori, extremele. Ei consumă atât de mult timp planificându-şi viaţa, încât uită s-o trăiască. Aceasta se poate manifesta ca o fază de conştiinciozitate excesivă, de „manie a muncii“. Apoi, prin compensaţie, nu-şi mai planifică nimic, îşi pierd energia şi se „dizolvă“ într-o viaţă aproape ştearsă. Pentru a da vieţii lor o structură şi un sens, nativii cu Nodul Nord în Fecioară au nevoie să-şi definească în mod conştient scopurile şi să-şi utilizeze în mod corespunzător timpul pentru muncă, studii, prieteni, distracţie, relaţii şi aşa mai departe. Este în avantajul lor să-şi întocmească o listă cu priorităţi şi să-şi structureze conştient programul, special ca să trăiască o viaţă împlinită şi echilibrată.

O altă capcană cu care se confruntă este abandonarea respectului de sine. Ei au tendinţa de a preţui fiinţa pe care o iubesc mai mult decât pe ei înşişi. Dacă vor ca relaţiile lor intime să fie reuşite, este mult mai bine să aprecieze relaţia ca atare, nu neapărat persoana iubită.

Nativii cu Nodul Nord în Fecioară sunt atraşi, adesea, de către oameni cu calităţi care lor le lipsesc: forţă, capacitate de a se impune, hotărâre etc., dar de fiecare dată se ataşează de o astfel de persoană urmărind – conştient sau nu – să asimileze de la ea calităţile respective. Realizând ce calităţi ale celuilalt îi atrag, ei vor pune cu luciditate în centrul relaţiei nu pe cel drag, ci urgenţa de a-şi trezi şi dinamiza calităţile respective în ei înşişi. Această abordare le conferă mai multă obiectivitate şi suficientă distanţare emoţională pentru a-şi menţine propria identitate, ceea ce va face ca relaţia să aibă o desfăşurare liniştită pentru amândoi.

Atunci când apar probleme în relaţiile lor, aceşti nativi evită să lupte sau să exprime o emoţie mai puternică. Ei nu înţeleg că tensiunea creată este apelul fiinţei iubite ca ei să se apropie mai mult şi să-şi folosească incredibilul lor talent de a crea ordine în haos. Întotdeauna, haosul din relaţia lor este un semn că a sosit momentul de eficienţă în lucrul cu „mărunţişurile“ de zi cu zi. Ei sunt maeştri în a remedia problemele sută la sută dacă află soluţii practice.

Nativilor cu Nodul Nord în Fecioară le plac extrem de mult programele cu caracter autodidactic şi sunt talentaţi pentru tot ceea ce implică analiză şi tehnică. Au o înzestrare specială pentru lucrul asupra lor înşişi. Ei se bucură de o înţelegere psihologică naturală la fel de profundă, ceea ce le conferă, totodată, puterea de transformare.

Dieta şi sănătatea sunt importante pentru aceşti nativi. În egală măsură, sportul îi ajută să se simtă puternici din punct de vedere fizic, astfel încât încrederea în ei înşişi să poate înflori. Un program regulat de exerciţii fizice este esenţial pentru aceşti nativi.

Ei sunt, de fapt, ca un dinam – sunt capabili să realizeze într-o oră ceea ce ar face o persoană obişnuită în cinci ore. Problema lor nu este lipsa aptitudinilor, ci necesitatea de a-şi linişti psihicul, astfel încât să facă faţă provocării de a se confrunta cu lumea.

Listele sunt mijloace excelente care îi ajută pe aceşti nativi să-şi organizeze gândurile. Planificarea le permite să-şi concentreze energia mentală şi să dobândească un simţ al participării ordonate şi al puterii lor în lumea materială.
 
Fragment din lucrarea Nodurile lunare

Citiţi şi:

Caracteristicile zodiei FECIOARĂ
Evoluţia spirituală pe calea semnelor zodiacale

yogaesoteric
26 februarie 2010

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More