Consideraţii suplimentare la Nodurile Lunare (II)

 Semnificaţia Nodurilor Lunare – poziţia lor în Semne şi Case

de Rodica Purniche

NN  în Berbec, NS în Balanţa – Casa I 

După o viaţă socială uşoară, fericită, nativul este acum confruntat cu lupte şi cu dificultăţi, pentru a-şi căli personalitatea. Trebuie să depăşească momente de nerăbdare datorate unui sentiment de frustrare. El nu controlează întotdeauna evenimentele, şi poate pierde numeroase ocazii de elevare socială.

Dacă NN se  află în Casa I, primează valorile personale în dauna interesului pentru ceilalţi. Într-o viaţă anterioară, nativul a îndurat o prea mare presiune socială, sau a avut o copleşitoare carieră politică. De aceea, viaţa personală devine predominantă în această existenţa, oferindu-i-se astfel posibilitatea de a alege între o nouă responsabilitate socială şi viaţa proprie. În această poziţie, NN arată o mare agresivitate ce  trebuie controlată; altfel, nativul va suporta consecinţe grave după orice impact (mai) dur cu realitatea.

NN în Taur, NS în Scorpion – Casa a II-a

Contextul vieţii trecute este acela al Scorpionului: viaţa sexuală dereglată, individualism înverşunat, răzvrătire împotriva sistemelor stabilite, joc psihic cu ceilalţi. În această viaţă, nativul caută să se structureze, să-şi creeze un cadru, să dobândească o formă de fericire în integrarea socială şi de siguranţă. De asemenea, îşi consolidează cunoştinţele şi evită, plin de înţelepciune, orice sursă de conflict.

Cu NN în Casa a II-a apare dorinţa de a fructifica bogăţiile şi darurile în linişte şi pace. Belşugul material va veni din muncă, fără ca el să aibă tendinţa de a-l distruge: experienţa unei proaste gestiuni a patrimoniului, într-o altă viaţa, a rămas impregnată în subconştient. Nativul caută siguranţa materială şi are de învăţat să facă diferenţa între urmările vizibile şi cele oculte ale raţionamentelor şi actelor sale, pentru a nu acumula prea multă KARMA.

NN în Gemeni, NS în Săgetător – Casa a III-a

Preocupări filosofice sau spirituale într-o altă viaţa, au fost trăite într-o anume stare de belşug material. Astfel, nativul a uitat să împărtăşească idei proprii celorlalţi, iar acum se confruntă cu obligaţia de a participa la viaţa socială şi de a-şi pune în aplicare ideile. Poate că păstrează o anume dragoste pentru singurătate, dar el caută instinctiv să-şi dezvolte un univers propriu emoţional, lăsat prea mult la o parte în viaţa anterioară.

În Casa a III-a, capacităţile intelectuale aflate la cel mai înalt nivel vor fi bine utilizate în această viaţă, chiar dacă ideile exprimate îi pot deruta pe alţii. Nu se poate explica întotdeauna de unde provin ele, dar inspiraţia este extraordinară. Celula familială este strâns unită. Sunt posibile raporturi cu fraţi sau surori dintr-o viaţa anterioară. În ciuda nevoii de a comunica, nativul trebuie să evite dispersarea intelectuală. Relaţii dificile cu străinătatea şi cu străinii.

NN în Rac, NS în Capricorn – Casa a IV-a

Viaţă închisă, singurătate, raporturi dificile cu ascendenţii dintr-o altă viaţa. Nativul aspiră acum la un cămin fericit şi responsabil, pe care îl va prefera oricărei cariere profesionale strălucite. Experienţa vitală vine de la copii. Posibilă reminescenţă a unei anume răceli, dar care nu rezistă unei apropieri călduroase.

În Casa a IV-a, raporturi KARMA-ice cu mama. Ataşamentul faţă de cămin poate deveni o povară, împotriva căreia va trebui să lupte, câteodată fără succes. Sensibilitatea e calitatea cea mai dezvoltată.

NN în Leu, NS în Vărsător – Casa a V-a

Mare generozitate într-o viaţa anterioară, care a făcut ca nativul să  uite puţin necesitatea dezvoltării individuale. Are un caracter excentric, independent şi destul de egocentric. Munceşte pentru el însuşi, căutând recunoaşterea socială a personalităţii şi a muncii sale. Ştie să recunoască însă serviciile ce i s-au făcut şi, având deplină încredere în sine de-acum înainte, ştie totodată să dăruiască pe măsura a ceea ce a primit.
În Casa a V-a, posibilă vocaţie de pedagog. Nativul atrage copiii şi e atras, la rândul său, de ei. Iubirile sunt pe atât de fericite, pe cât sunt prieteniile de decepţionante. El primeşte mult mai puţin decât investeşte în ceilalţi. Creativitatea poate fi frânată de evenimente, şi există tendinţa de a se refugia în vise. Trebuie să înveţe să-i asculte pe ceilalţi, să obţină un echilibru corect între viaţa sa particulară, sentimente, aspiraţii şi viaţa publică. NN aici este adesea un semn al continuităţii relaţiilor de dragoste sau de prietenie din altă viaţa.

NN în Fecioară, NS în Peşti – Casa a VI-a

Viaţa anterioară mediocră. Nativul nu a ştiut să  profite de ocazii, sau mediul natal nu i-a permis asta. Ora NN este cea a metodei, a spiritului constructiv, iar instinctul nu-şi are locul în această voinţă de a se afirma prin sine însuşi. Dar în caz de necesitate absolută, el reîncepe totul şi ţine frâiele, întrucât trebuie să cucerească totul prin forţe proprii.

În Casa a VI-a, NN tinde să-l însărcineze cu treburi care pe alţii îi dezgustă. Nativul nu trăieşte pentru succesul social, ci pentru evoluţia sa spirituală. Adesea, într-o altă viaţa, el a atins un înalt nivel de spiritualitate, iar acum îşi continuă căutarea, de unde şi dispreţul pentru bunurile materiale şi pentru eforturile de a le dobândi.

NN în Balanţa, NS în Berbec – Casa a VII-a

Agresivitatea, mânia, impulsivitatea au cauzat pierderi ireparabile într-o altă viaţa. De aceea, nativul aspiră acum la armonie socială, la relaţii tihnite cu semenii. Farmecul şi magnetismul pe care le are vor fi un atu preţios. Bunurile materiale nu vor lipsi, dar nu sunt căutate.

În Casa a VII-a, căsătoria şi relaţiile amicale domină existenţa şi constituie obiectivul principal. Aceasta poate fi catastrofal, deoarece există tendinţa ca nativul să menţină legăturile afective, chiar dacă îl prejudiciază, de teamă de a nu răni sau de a nu rămâne singur. Prieten şi soţ bun, acestui NN îi lipseşte adesea personalitatea.

NN în Scorpion, NS în Taur – Casa a VIII-a

Viaţa luxoasă dar monotonă într-o altă existenţa. Psihicul nu s-a dezvoltat deloc. Prea multe certitudini şi prea mult conformism au blocat evoluţia. Nativul va fi supus toată viaţa unei căutări de noi valori, ceea ce îl va impiedica să se fixeze, să se liniştească. De aici o atitudine de aşteptare, incomodă pentru cei din imediata apropiere, care o pot considera drept oportunism. El este condus de un instinct care îl depăşeşte.

În Casa a VIII-a, viaţa se desfăşoară în jurul posesiunii materiale, a căutării de resurse ce pot fi împărţite cu oarecare generozitate. Interes sporit pentru ocultism şi pentru mecanismele inconştientului. Este un indice de nenorocire şi de regenerare, de pierdere dar şi de ocrotire. Totul depinde de aspectele primite de NN şi de Semnul în care se află.

NN în Săgetător, NS în Gemeni – Casa a IX-a

Mare bogăţie intelectuală într-o viaţa anterioară, dar puţin cam multă pierdere de energie din dorinţa de a seduce. Se constată adesea independenţă şi singurătate în această viaţă, deoarece nativul se situează acum pe planul spiritual şi-şi continuă deschiderea psihică. Bunurile materiale, precum şi implicările emoţionale nu îl interesează aproape deloc. Are arta de a clarifica falsele probleme, pentru a putea hoinări cu mintea.
În Casa a IX-a, greutăţile existenţei sunt abordate cu aceeaşi filosofie. Nativul deţine capacitatea de a trage învăţăminte din experienţele altora, pentru a putea progresa pe calea spirituală. Fraţii şi surorile deţin un loc important în viaţă. Se observă un interes deosebit pentru comunicare sau pentru scrieri. Călătoriile ocupă un loc important în viaţă, precum şi raporturile cu străinătatea.

NN în Capricorn, NS în Rac – Casa a X-a

Foarte prins de viaţa familială de dinainte, nativul trebuie să înveţe acum să trăiască pentru ea şi prin ea. Închis în sine, disciplinat, autoritar, el are caracteristicile Capricornului; dacă nu, trebuie să le dobândească. Este scris în destinul său să ajute persoanele în vârsta. Este omul care, asemeni căutătorilor, învăţa să trăiască din experienţa de zi cu zi.

În Casa a X-a, NN marchează succesul profesional născut din exercitarea aceleiaşi profesii pe parcursul unei alte vieţi. Începutul existenţei este adesea mai senin decât vârsta adultă.

NN în Vărsător, NS în Leu – Casa a XI-a

Viaţa anterioară fără griji, succes social de pe urma căruia s-a profitat. Azi, trebuie ca nativul să câştige admiraţia celorlalţi  prin intelectul şi prin calităţile sale. Va trebui să se confrunte cu ceilalţi şi să-şi câştige respectul de sine. Marea capacitate intelectuală şi caracterul original pot să seducă. Dar acest personaj imprevizibil nu-şi poate stabili prietenii adevăraţi. Nu-i vor lipsi, totuşi, auditorii, şi va avea discipoli.

În Casa a XI-a, relaţia amicală joacă un rol important în existenţă, dar iubirile sunt relativ instabile, datorită unei proaste folosiri a afectivităţii într-o altă existenţă. Poate exista o datorie faţă de un copil sau faţă de copii în general, iar relaţiile cu ei sunt câteodată dificile. Nativul primeşte, de obicei, mai multă dragoste decât oferă, ceea ce poate genera un număr de probleme în relaţiile sociale.

NN în Peşti, NS în Fecioară – Casa a XII-a

O viaţa fără instinct, consacrată lucrurilor materiale, trimite fiinţa azi către necesitatea deschiderii în plan psihic, pentru a deveni mai receptivă faţă de forţele cosmice. Universul ei actual este unul de senzaţii, bine sau rău direcţionate; acestea conduc la alegeri pur instinctive, ale căror consecinţe, bune sau rele, va trebui să le suporte. Lumea sa este creată din imaginaţia şi din sensibilitatea pe care trebuie să înveţe să le direcţioneze.

În Casa a XII-a, încercările forţează fiinţa să progreseze în viaţă; ea le acceptă şi le foloseşte pentru evoluţia sa, sau tinde să evite implicaţiile lor. Există o constrângere evidentă în muncă, iar nativul rămâne adesea doar executant sau mic funcţionar. Viaţa materială nu e deloc satisfăcătoare, dar el poate găsi mari satisfacţii în ocultism, care îl pasionează.

Articol preluat de pe venus.org.ro

Citiţi şi:

Evoluţia spirituală pe calea semnelor zodiacale

ht
Planetele retrograde
yogaesoteric
10 iunie 2011

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More