Nodul Nord în Vărsător

de Rodica Purniche
 
Punctul vulnerabil pe care trebuie să şi-l conştientizeze nativii cu Nodul Nord în Vărsător este nevoia lor de a fi acceptaţi de către colegi şi prieteni. În realitate, această scară de valori este falsă. O altă capcană pe care trebuie s-o evite este aceea de a acţiona pripit, în special în chestiunile amoroase. Dacă o parte din această mare energie afectivă nu o vor folosi pentru scopuri umanitare, ea va deveni aşa de intensă, încât va distruge absolut orice relaţie sentimentală, încă de la început.

Aceşti nativi devin eficienţi când fac parte dintr-un grup datorită căruia învaţă să fie cooperanţi. Interesele lor sunt obiective, iar ei se dovedesc foarte buni în promovarea cauzelor sau a idealurilor umanitare în care cred. De aceea sunt indicaţi în posturi care necesită obiectivitate sau acolo unde se pot realiza ca oameni de ştiinţă, astrologi, electricieni, tehnicieni, experţi în calculatoare sau oricare alt domeniu în care este nevoie de viziune asupra viitorului şi capacitatea de a-l aduce în prezent. Diferite profesii în radio-televiziune le pun în evidenţă talentele înnăscute pentru aceste ramuri de activitate.

Sunt foarte inventivi, creativi şi capabili să acţioneze cu entuziasm, pasiune şi naturaleţe pentru a realiza orice proiect. Dacă îşi vor alege în mod intenţionat o profesie care să-i facă să fie în centrul atenţiei (de exemplu: actor, director, persoană cu putere politică sau militară), neglijând astfel o cauză nobilă, vor stagna sau chiar vor regresa spiritual.

Nativii cu Nodul Nord în Vărsător au o încredere înnăscută în puterea lor de a depăşi obstacolele vieţii. Poate tocmai de aceea au o mare flexibilitate, revenindu-şi destul de repede din orice catastrofă, cu zâmbetul pe buze şi cu spiritul pregătit pentru o nouă aventură. Se consideră a fi invincibili şi acţionează imprudent.

Au calităţile regale înnăscute: bunăvoinţă, demnitate, putere de determinare şi cu ajutorul acestora pot trece peste stările emoţionale inferioare cu care uneori se pot confrunta.

Frica de a nu fi aprobaţi poate fi aşa de mare, încât nu-şi împărtăşesc celorlalţi opiniile sau sentimentele. Când aceşti nativi sunt într-un grup şi-şi exprimă ideile, ele sunt acceptate cu bucurie. După ce ajung la maturitate, nimeni nu-şi mai aminteşte că ele aparţin nativilor cu Nodul Nord în Vărsător, tocmai pentru a fi scutiţi de mania grandorii. Ori de câte ori primesc prea multă atenţie, accesul spre idei noi este blocat. De aceea destinul lor este să lucreze în spatele scenei şi să acţioneze la unison cu ceilalţi.

Deoarece sunt încrezători, energici şi dornici de a-şi asuma riscuri, spiritul lor întreprinzător îi pune în poziţia binemeritată de învingători. Dacă devin prea mândri de ei, viaţa le ia câteva dintre darurile cu care i-a înzestrat. Adoptând o atitudine plină de umilinţă, viaţa devine magică pentru ei, iar ei ajung să găsească o modalitate eficientă de a-şi folosi talentele.

Atunci când privesc realitatea în mod lucid, ei ştiu întotdeauna ce au de făcut. Multă lume îi consideră nişte nativi norocoşi, deoarece au o voinţă puternică şi o minte disciplinată. Trebuie doar să fie mereu atenţi la motivul care îi împinge să acţioneze. De exemplu, dacă motivele pentru care acţionează sunt faima şi gloria, succesul îi va ocoli. Dacă motivul este acela de a-i ajuta pe ceilalţi, nu există limite pentru culmile pe care le pot atinge. Latura umanitară a fiinţei lor trebuie foarte bine dezvoltată.

Cea mai mare fericire o vor dobândi atunci când vor primi cu respect şi gratitudine toate bucuriile pe care viaţa le oferă din plin. Multe dintre aşteptările lor se datorează faptului că ei şi-au creat un întreg scenariu despre cum ar trebui să decurgă evenimentele. Focalizându-se numai pe ceea ce aşteaptă de la ceilalţi, ei pierd contactul cu prezentul şi ratează şanse cu totul excepţionale.

Nativii cu Nodul Nord în Vărsător au marele dar de a-şi face uşor prieteni. Totul este ca ei să devină conştienţi de aceasta. Ei sunt aşa de puternic încărcaţi cu energia creatoare a succesului, încât încrederea în forţele proprii este molipsitoare, ajutându-i astfel pe ceilalţi să se ridice deasupra problemelor. Dacă îi privesc pe ceilalţi de la bun început ca pe prietenii lor, ei pot crea relaţii reuşite, indiferent dacă este vorba despre copii, iubiţi, soţi, părinţi, parteneri de afaceri sau colegi.

Cultivarea prieteniei ca element relaţional de bază constituie cheia succesului lor. Altruismul de care sunt capabili aceşti nativi îi conduce la prietenii stabile şi armonioase. Prietenii le sunt loiali pentru că simt entuziasmul acestor nativi şi bunele lor intenţii.

În relaţiile romantice, tendinţa nativilor cu Nodul Nord în Vărsător de a se considera „mai speciali“ decât ceilalţi le poate crea probleme. De obicei nu ei fac primul pas, de aceea sunt complet luaţi pe nepregătite când cineva se simte atras de ei. Când sentimentul este reciproc, pasiunea lor se trezeşte instantaneu.

Nativii cu Nodul Nord în Vărsător sunt talentaţi şi au mult de oferit, dar rareori ajung să obţină ceea ce doresc dacă refuză să împartă cu ceilalţi laurii victoriei.

Nativii cu Nodul Nord în Vărsător adoră să fie îndrăgostiţi, dar trebuie să manifeste altruism şi obiectivitate atât în relaţiile de dragoste, cât şi în cele de prietenie. De asemenea, au nevoie de răbdare într-o relaţie romantică, pentru a deveni mai întâi prieten cu persoana respectivă, fapt care va genera încrederea reciprocă, iar relaţia poate fi una reuşită.
 
Aceşti nativi au o capacitate incredibilă de a oferi iubire, de aceea este crucial pentru ei să nu se focalizeze în mod exclusiv asupra obiectului pasiunii lor. Dacă vor ca relaţia de dragoste să funcţioneze, e bine ca ei să-şi direcţioneze în mod conştient o parte din energia afectivă spre alte relaţii sau spre cauze umanitare.

O relaţie devine stabilă după o perioadă de timp, dar nativilor cu Nodul Nord în Vărsător nu le place să aştepte. Ei sunt dependenţi de iubire şi una dintre marile încercări peste care vor trebui să treacă este aceea de a învăţa să iubească detaşat.

Ca particularitate, aceşti nativi sunt loiali şi pregătiţi să aibă o relaţie monogamă. Însă, dacă nu se simt iubiţi, ei se orientează către relaţii paralele. Datorită loialităţii lor înnăscute, devin confuzi atunci când relaţia de dragoste stagnează. Dar, de-a lungul vieţii, dacă întâlnesc pe cineva care să le trezească acea pasiune romantică, este posibil să renunţe la tot pentru a o obţine.

Nativii cu Nodul Nord în Vărsător au de învăţat să accepte iubirea cu umilinţă şi cu mulţumire sufletească, nu cu o atitudine exagerată, care se poate manifesta în două feluri: considerând fie că nu merită să fie iubiţi, fie că sunt extraordinar de importanţi. Lecţia lor este să descopere cum să accepte în mod armonios iubirea şi cum să se abandoneze ei.

O altă lecţie este sincronizarea. Ei văd obiectul dorinţei lor şi vor să-l obţină imediat, sfârşind însă prin a-l distruge, deoarece nu permit ca acest „obiect“ să fie dobândit în mod firesc, respectând anumite etape. Aceasta reprezintă o problemă în special în relaţiile de dragoste. Ei încă nu au aflat că ceea ce este menit să fie al lor va veni la ei la momentul potrivit. Un jucător autentic ştie când să pluseze şi când să se abţină. Dar nativii cu Nodul Nord în Vărsător cred că ei se pot deplasa, în mod rapid, doar înainte.

Sunt foarte direcţi în comportamentul lor şi au o inimă pură, de copil. Pot face greşeli, pot fi naivi, încăpăţânaţi şi morocănoşi dar, în natura lor adevărată, sunt oameni capabili de o mare bunătate sufletească. Generoşi, ei caută să-i ajute cu adevărat pe cei din preajmă, încurajându-i şi susţinându-i.

Aceşti nativi au capacitatea de a percepe viitorul şi sunt mai mereu cu mult înaintea generaţiei lor. Pot prefera, de exemplu, o nuanţă de violet mult timp înainte ca ea să fie la modă sau un anumit gen de muzică ce va deveni binecunoscut de abia după câţiva ani. Într-un fel, aceste aptitudini le şi motivează comportamentul nonconformist. Ei sunt mesageri ai viitorului şi prin împărtăşirea ideilor novatoare pe care le au pot ajuta omenirea să evolueze în mod conştient.

Aceşti nativi au un scop mult mai nobil decât acela de a-şi urmări propriul interes. Ei sunt aici pentru a juca un rol activ în continuarea evoluţiei umanităţii – atât prin transformare personală, cât şi prin contribuţia adusă la împlinirea idealurilor umanitariste specifice viitorului apropiat.

Calităţile nativilor cu Nodul Nord în Vărsător ajută grupul din care fac parte, îl stabilizează şi îl inspiră. Ei sunt colaboratorii perfecţi, având talentul de a crea apropiere sufletească membrilor acelui grup.

Ei pot manifesta orice doresc, ei pot fi „sursa“ lucrurilor, pot crea orice din nimic, pot porni afaceri şi proiecte îndrăzneţe pe cont propriu şi chiar să le finalizeze. Ei sunt inventatori sau creatori geniali.
 

Fragment din lucrarea Nodurile lunare
 
 

Citiţi şi:

Caracteristicile zodiei VĂRSĂTOR  
Fiţi un conducător adevărat! Cum să ajutaţi oamenii să se transforme 

 
 
yogaesoteric
26 aprilie 2010

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More