Nodul Nord în Scorpion

de Rodica Purniche
 

Punctul vulnerabil pentru nativii cu Nodul Nord în Scorpion este confortul, care îi poate duce în capcana unei permanente nevoi de acumulare, echivalentă cu o stagnare la toate nivelurile: fizic, afectiv, mental şi spiritual. Lecţia lor este să accepte riscul de a pierde confortul actual pentru a dobândi putere şi o stare mai elevată de vitalitate.

Ei cred că acumulând posesiuni financiare şi materiale vor dobândi confort şi stabilitate pentru „adevărata viaţă“. Una dintre lecţiile sale de viaţă este să-şi folosească înzestrările pentru a forma cu celălalt o adevărată echipă, în loc să menţină starea de separare (bani mei/banii tăi, resursele mele/resursele tale).

Aceşti oameni sunt mari editori, deoarece ei au capacitatea de a analiza gândurile altora, de a discerne intenţiile lor şi de a aduce orice material la lumină. Au talentul de a energiza proiectele şi afacerile altora, ceea ce le atrage ca răsplată generozitatea celorlalţi, ori de câte ori lucrează mai ales cu banii publici (bănci, asigurări) sau când se ocupă de investiţii. Ei excelează, de asemenea, ca psihologi, ca detectivi particulari sau în alte domenii de activitate ce implică descoperirea lucrurilor ascunse.

Nativii cu Nodul Nord în Scorpion au ca înzestrări înnăscute profunzimea şi hotărârea. Atunci când îşi folosesc aceste însuşiri, calitatea lor de „om de nădejde“ creează o stare de siguranţă pentru toţi cei implicaţi. Ei prosperă în profesii care necesită schimbări şi extinderi permanente, fiindcă ele fac parte din evoluţia lor personală.

Fiind maeştri în arta de a construi, în viaţa aceasta ei abordează totul cu mentalitatea constructorului – încet şi temeinic, fără să omită vreo etapă, fiind meticuloşi şi mergând pe calea cea grea pentru a fi siguri că vor obţine exact ce şi-au propus. Au nevoie de cunoştinţele altora pentru a ieşi din automatismele lor. Le-ar prinde bine dacă ar realiza că oamenii cu ritmuri mai rapide pot să aibă talente şi resurse care să-i ajute să-şi atingă mai repede scopurile, printr-o rută mai directă şi mai dătătoare de bucurie.

Ceilalţi tind în mod spontan să le ofere orice fel de susţinere, mai ales materială, ca să-i ajute. Totul este ca ei să accepte, ceea ce implică umilinţa de a-i lăsa pe ceilalţi în apropierea lor şi voinţa de a abandona proprietatea lor exclusivă. Dacă îi vor aprecia pe oameni recunoscându-le bunătatea, atunci vor primi în mod natural ajutorul care li se oferă.

Aceşti nativi posedă ştiinţa specială de a construi (o relaţie, o afacere etc.) lucruri care să dureze veşnic. Dar pentru a putea construi, mai întâi trebuie să cureţe terenul. Analogic vorbind, este timpul să abandoneze ceea ce-i apasă: trecutul, posesiunile materiale, plăcerile iluzorii, tot ce şi-a pierdut de mult utilitatea. Totodată, ei se despovărează şi de propriul lor trecut, lucru de altfel foarte bun: aceasta este prima parte a transformării.

Aceşti nativi trăiesc permanent un sentiment de criză legat de bani şi o dorinţă constantă de a acumula mai mulţi. Dacă doresc să fie bogaţi, aceşti nativi trebuie să înveţe mai degrabă să asigure circulaţia banilor decât să devină ei stăpânii lor. Dacă ei nu permit banilor să circule către alţii prin ei, atunci numai o mică parte li se poate întoarce, fiindcă ei nu sunt un „canal“ liber.

Este bine dacă nativii cu Nodul Nord în Scorpion permit altora să-i ajute, în loc să procedeze în maniera proprie – urmând „calea cea grea“. Au tendinţa de a nu lua în consideraţie ideile altora, care, corelate cu cele proprii, ar genera manifestarea elevată a valorii pe care o urmăresc. Nativii cu Nodul Nord în Scorpion trebuie să înveţe să aprecieze valoarea soluţiilor celorlalţi şi să aplice cu recunoştinţă aceste soluţii.

Nativii cu Nodul Nord în Scorpion se ridică la o valoare superioară dacă învaţă cum să interacţioneze cu ceilalţi, să fie receptivi la ideile lor şi să-i sprijine sincer, făcând tot posibilul ca ei să se manifeste cu mai multă forţă. Ori de câte ori îi ajută pe ceilalţi să-şi concretizeze visele, ei strălucesc. Una dintre lecţiile actualei existenţe este legată de valoarea lor ca fiinţă umană, de calităţile pe care le au şi de modul în care interacţionează cu ceilalţi oameni.

Situaţiile de criză îi stimulează pozitiv. De asemenea, ei se transformă şi cresc lăuntric ori de câte ori îşi asumă riscul de a merge în necunoscut. Cu alte cuvinte, le place stimularea creativă de tip „viaţa pe muchie de cuţit“.

Nativii cu Nodul Nord în Scorpion au mari urgenţe spirituale care nu suportă amânare: linişte pentru relaxare, timp pentru meditaţii speciale, creativitate şi înnoire. Aceşti nativi trebuie să realizeze că trebuinţele lor spirituale şi psihologice sunt mult mai importante decât cele fizice.

Dacă învaţă să aprecieze conştient talentele şi cunoştinţele celorlalţi, nativii cu Nodul Nord în Scorpion descoperă că pot să îmbine resursele şi talentele proprii cu cele ale altora pentru a crea ceva diferit de tot ce-ar fi putut gândi oricare din ei, singur fiind. Aceasta înseamnă sinergie – a folosi şi a exprima posibilităţile lor unice în moduri care demonstrează că „întregul este mai mare decât suma părţilor sale“. Nativii cu Nodul Nord în Scorpion sunt predestinaţi pentru ceva magic – sinergie, forţă, vitalitate şi entuziasm rezultate din manifestarea creativităţii.

Când  trec prin stări de anxietate, din dorinţa de a evita orice conflict, nativii cu Nodul Nord în Scorpion îşi ascund starea emoţională şi comunicarea încetează. În astfel de situaţii, ei trebuie să depăşească blocajul discutându-l cu celălalt, evitând orice presupunere pe care o fac despre el şi asumându-şi riscul unei confruntări. Dacă motivaţia lor este să dobândească o mai bună înţelegere a valorilor şi a trebuinţelor celuilalt, acţiunea poate fi foarte fructuoasă construind la modul real o relaţie în doi, în loc să facă totul pe cont propriu. Reacţia lor automată este aceea de raportare la ei înşişi, dar ei trebuie să o reorienteze către perceperea celuilalt. Pentru nativii cu Nodul Nord în Scorpion, existenţa se află sub semnul asocierii – ei au nevoie de un asociat care să-i stimuleze şi să-i scoată din stagnare.

Unul dintre lucrurile pe care îl învaţă aceşti nativi este umilinţa de a recunoaşte că au într-adevăr nevoie de ceilalţi, precum umilinţa de a le recunoaşte valoarea. Din păcate, nativii cu Nodul Nord în Scorpion nu apreciază (şi, din această cauză, nici nu pot să le utilizeze) darurile care i-ar putea conduce către eliberarea din propriile constrângeri. Astfel, ego-ul îi împiedică să recunoască oportunităţile pe care viaţa le oferă prin ceilalţi oameni. Dacă ei pun preţ numai pe ceea ce au obţinut prin munca lor foarte grea, nu vor şti să primească.

Aceşti nativi ştiu cum să creeze succesul. Ei fac un salt spiritual ori de câte ori îşi integrează talentele în proiectele altora.

Nativii cu Nodul Nord în Scorpion pot deveni excelenţi psihologi. Ei sunt în mod natural receptivi la grijile şi aspiraţiile altora. Dacă îşi eliberează mintea de grija propriei valori, atunci ei accesează capacitatea incredibilă de a pătrunde în gândurile altuia şi de a înţelege motivele, trebuinţele şi valorile lui.

Ceea ce au de învăţat este arta sinergiei. Apoi, să ţină minte că, întotdeauna, oamenii implicaţi trebuie consideraţi mai importanţi decât obiectivul. Se impune ca nativii cu Nodul Nord în Scorpion să-şi amintească mereu acest lucru.

Nativilor cu Nodul Nord în Scorpion au nevoie să fie cu adevărat entuziasmaţi de ceva pentru a se rupe de orice rutină. De aceea, atunci când li se oferă ceva care îi entuziasmează, e bine să dea curs acelei oportunităţi şi să aibă voinţa de a elimina factorii care îi trag înapoi.

Energia schimbării diferă de energia construirii. Cea de-a doua presupune un proces lent dar sigur, în care se înaintează pas cu pas. În schimb, prima cere o acţiune rapidă şi intensă. Nativii cu Nodul Nord în Scorpion trebuie să elimine ceea ce este vechi, să abandoneze lucrurile care îi trag înapoi şi să opteze pentru rezultate rapide, chiar dacă este în detrimentul perfecţiunii, pornind într-o nouă direcţie. Dacă ei merg prea încet, vor pierde momentul oportun pentru schimbare. Este o situaţie similară celei în care un surfer, pierzând prea mult timp pentru deliberare, ratează valul. Nativii cu Nodul Nord în Scorpion trebuie să prindă valul schimbării şi să rămână pe val, fiindcă valul îi va duce la ţărm.

Fragment din lucrarea Nodurile lunare

 

Citiţi şi:

Caracteristicile zodiei SCORPION

Secretele comportamentului uman

yogaesoteric
22 martie 2010

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More