Noi manevre împotriva MISA: site-uri false care imită site-ul yogaesoteric

de Maria Nicola
redactor şef yogaesoteric

Atragem atenţia tuturor cititorilor noştri că anumite persoane rău intenţionate care acţionează din umbră împotriva şcolii noastre de yoga lansează periodic pe internet site-uri false care imită site-ul yogaesoteric, aşa-numite clone care sunt copii ilegale ale site-ului nostru şi care reproduc parţial conţinutul acestuia. Acest gen de acţiuni se încadrează în seria atacurilor concertate la adresa şcolii noastre de yoga prin mijloace de manipulare informaţională, la fel ca şi conturile false apărute în unele reţele de socializare pe numele lui Gregorian Bivolaru, aşa-zise mesaje de e-mail din partea acestuia care circulă pe internet etc.

IMPORTANT! Pentru a nu fi induşi în eroare de site-uri false, verificaţi întotdeauna adresa site-ului în bara de adrese a browser-ului web pe care îl folosiţi. Toate articolele publicate pe yogaesoteric au un URL de forma:
/moved_content.php?lang=ro&item=6218 , deci toate adresele articolelor de pe site-ul încep cu , care este adresa la care în general intraţi pe acest portal.

În cazul clonelor ilegale ale site-ului nostru, cei care le-au realizat îşi demască relele intenţii prin faptul că nu precizează faptul că acelea sunt reproduceri ale site-ului MISA, aşa cum ar fi putut face dacă doreau de fapt să răspândească informaţiile de pe yogaesoteric. Publicând un astfel de site fals, care reproduce parţial site-ul yogaesoteric aşa cum arăta, de exemplu, acum doi ani, se realizează o acţiune de dezinformare pentru că cei care îl accesează rămân cu impresia că nu există informaţii sau articole recente, cum ar fi de exemplu replicile pe care noi le publicăm atunci când suntem calomniaţi în presă sau unele anunţuri urgente şi importante. În situaţia în care este vorba de o versiune veche a site-ului care este reprodusă ilegal, vă veţi edifica asupra falsului şi prin faptul că nu sunt publicate articole recente.

În marea majoritate a cazurilor, jurnaliştii care scriu calomnios despre MISA nu dau adresa site-ului oficial MISA, datorită faptului că acest site prezintă un cu totul alt punct de vedere asupra şcolii de yoga, care le-ar nărui complet afirmaţiile aberante. Iar atunci când se face referire la site şi trebuie să publice adresa lui, jurnaliştii dau adrese greşite, tocmai ca să inducă în eroare, cum ar fi www.yogaesoteric.ro .

Pe o astfel de clonă publicată recent am avut ocazia să constatăm cum aplică tehnici de dezinformare anumite persoane animate de intenţii rele împotriva MISA. Astfel, a fost publicat un articol aberant şi elucubrant, atribuit în mod fals lui Mihai Stoian, instructor yoga în cadrul şcolii de yoga NATHA din Danemarca şi totodată coordonatorul acestei şcoli. Articolul FALS semnat Mihai Stoian care a circulat pe Internet este intitulat: Să continuăm ceea ce am început împotriva planurilor malefice reflectate în nestatornicia planului fizic şi evenimentele sale lipsite de semnificaţie şi este probabil redactat de o persoană cu inteligenţă medie, care şi-a imaginat că exprimându-se alambicat poate da impresia că este isteţ sau are o mulţime de cunoştinţe.

Tactica aplicată aici este dublă: pe de o parte, acest articol absurd şi abscons îi derutează pe cursanţii MISA care au nevoie să fie corect informaţi în ceea ce priveşte evenimentele la zi, mai ales acum, când procesul de la Sibiu a intrat în faza finală şi în curând se va pronunţa un verdict, care noi sperăm să fie un triumf al adevărului şi dreptăţii. Pe de altă parte, detractorii MISA au exultat şi au sărit să comenteze acest articol fals. De exemplu un jurnal electronic (publicat doar pe Internet) s-a grăbit să sesizeze, în contextul apropierii pronunţării verdictului: „Chiar dacă de-a lungul vremii Gregorian Bivolaru a nenorocit sute de fete, cele mai multe minore şi a contribuit nemijlocit, prin influenţa-i nefastă, la curmarea multor vieţi, adepţii lui cu creiere spălate par decişi să-l urmeze pînă în pînzele albe. Ca o primă consecinţă, au postat pe www.yogaesoteric.ro o litanie elucubrantă, bombastică şi găunoasă în care îl proslăvesc şi îl susţin pe guru.”

Remarcaţi tehnicile de dezinformare aplicate aici: menţionarea unei adrese false a site-ului, referirea la un articol fals la rândul lui, aruncarea „din încheietură” a unor acuzaţii care nu au fost niciodată probate şi care sunt absolut cutremurătoare. Vă imaginaţi oare că un „jurnalist” care afirmă cu aplomb că „Gregorian Bivolaru a nenorocit sute de fete, cele mai multe minore şi a contribuit nemijlocit, prin influenţa-i nefastă, la curmarea multor vieţi,” fără a da niciun argument, este cât de cât interesat de descoperirea adevărului? Ambele afirmaţii sunt complet aberante şi în întregime false, dar sunt lansate cu un tupeu grosolan, cu o aparentă siguranţă şi fără niciun argument (această tehnică de dezinformare se numeşte în tratatele de specialitate „loveşte şi fugi!”).

Deci care credeţi că sunt interesele ascunse ale celor care au muncit din greu să creeze astfel de site-uri false care imită yogaesoteric? Nu putem decât să remarcăm că probabil cei care acţionează din umbră împotriva MISA sunt foarte deranjaţi de existenţa şi succesul site-ului nostru, dacă pun la bătaie atâtea resurse şi fac atâtea eforturi… Vă rugăm să ne semnalaţi cu promptitudine şi dumneavoastră orice alte acţiuni de acest gen pe care le sesizaţi, pentru a le putea dejuca.

Citiţi în continuare Punctul de vedere al instructorului yoga Mihai Stoian asupra articolului fals ce i-a fost atribuit.
 
 

Citiţi şi:

O nouă manevră mârşavă a serviciilor secrete a fost dejucată 
Adevăruri secrete despre spionul Valeriu Frunteş, care totodată a fost şi informator neremunerat până la retragerea sa de la cursurile MISA yogaesoteric
11 aprilie 2010

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More