Notă despre autor: Susunaga Weeraperuma

De origine singaleză (din Ceylon – Sri Lanka), Susunaga Weeraperuma şi-a părăsit marea insulă natală pentru a merge în Anglia să studieze şi astfel el a dobândit la Universitatea din Londra titlul de licenţiat în ştiinţe economice.

Ca bibliotecar expert, făcând parte din personalul de la British National Bibliography, el a lucrat mult timp în bibliotecile publice, guvernamentale şi speciale, ca şi la Biblioteca Naţională Britanică de la Muzeul Britanic. Membru al Asociaţiei Bibliotecarilor (Library Association), el este un bibliotecar distins, autor al mai multor studii în materie, iar unul din articolele sale a fost menţionat în numărul din iulie 1973 al Buletinului Bibliotecilor din Franţa. El lucrează actualmente la Biblioteca Parlamentară din Adelaide (Australia de Sud).

Încă din fragedă tinereţe el era foarte interesat de spiritualitate, aceasta conducându-l la un moment dat să aibă cu YOGA SWAMI, maestru ceilonez faimos dotat cu puteri paranormale stranii, scurta şi curioasa întâlnire al cărei rezumat plin de învăţăminte semnificative este mica sa lucrare „Omagiu lui YOGA SWAMI”, reprodusă aici pentru prima dată în limba română integral. Această relatare este un rezumat extraordinar de valoros, căruia, într-un mod foarte reprezentativ pentru climatul spiritualităţii tradiţionale autentice al Indiei, nu-i lipseşte nici fineţea psihologică şi nici poezia.

După întâlnirea sa memorabilă cu YOGA SWAMI, Susunaga Weeraperuma a început să practice intens YOGA şi a mai fost profund atras de învăţăturile spirituale ale lui Jidu Krishnamurti, acest indian a cărui reputaţie internaţională este unanim acceptată şi cu care mulţi oameni eminenţi ai timpului nostru au avut convorbiri pline de profunzime spirituală (căruia marele sculptor francez Antoine Bourdelle i-a făcut două busturi remarcabile).

Nu este prin urmare deloc surprinzător că un bibliotecar de calitatea lui Susunaga Weeraperuma este actualmente autorul unei „Bibliografii a învăţăturilor şi vieţii lui Jidu Krishnamurti”, cea mai documentată şi cea mai cuprinzătoare bibliografie care a apărut vreodată asupra lui Jidu Krishnamurti (apărută la Leiden, în 1971). Ea a făcut obiectul unei substanţiale şi foarte favorabile exegeze a lui Francoise Thomazo în numărul din februarie 1977 a „Buletinului Bibliotecilor din Franţa”.

Ediţia originală engleză a acestei faimoase lucrări despre YOGA SWAMI a fost publicată în Anglia în anul 1970 sub titlul „Omagiu lui YOGA SWAMI” (HOMAGE TO YOGA SWAMI).

Înapoi               Continuare

yogaesoteric.net

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More