5G: China revendică 450 de milioane de utilizatori

China are acum 450 de milioane de utilizatori de 5G, această tehnologie care urmează să modifice radical internetul mobil aflată în centrul unei bătălii comerciale intense, potrivit cifrelor publicate de guvern.

Internetul 5G, care are o viteză de 100 de ori mai mare decât rețelele 4G existente, permite transmiterea unor cantități mari de date într-un timp foarte scurt. Desfășurarea sa treptată în întreaga lume însoțește apariția obiectelor conectate, a căror utilizare este programată să se generalizeze. Toate acestea vin „la pachet” cu pericole imense pentru omenire, pe mai multe planurile, de la afectarea ireversibilă a sănătății oamenilor până la supravegherea continuă, în masă, a populației.

Mai mult decât populația statelor UE la un loc

China, care în 2019 a fost una dintre primele țări care a lansat oficial 5G, este un precursor în acest domeniu, datorită avansului tehnologic al companiei Huawei. Majoritatea smartphone-urilor vândute în țară, cu mărcile locale dominând piața, sunt acum compatibile cu 5G.

Potrivit Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT), aproximativ 450 de milioane de oameni din China au folosit cel puțin o dată 5G de la lansarea sa – mai mult decât populația Uniunii Europene la un loc.

Numai China reprezintă 80% dintre utilizatorii 5G la nivel mondial, a declarat MIIT. Țara, care are peste un milion de antene releu pentru 5G, intenționează să accelereze acoperirea.

Până în 2025, aproape toate localitățile vor fi conectate la 5G, a precizat MIIT.

Huawei, considerat lider mondial în echipamente 5G, se află de câțiva ani în centrul rivalității chino-americane, pe fundalul unui război comercial și tehnologic între cele două puteri mondiale.

În 2019, și Coreea de Sud a dat o lovitură puternică pe piața globală de telecomunicații, anunțând acoperirea completă a teritoriului său în 5G.

Citiți și:
Cine se află în spatele sacrificării umanității prin tehnologia 5G?
Avizul juridic danez concluzionează că tehnologia 5G contravine legilor umane şi celor de mediu
Studiu: Decesele de covid-19 sunt mai numeroase în statele care au implementat tehnologia 5G

 

yogaesoteric
8 martie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More