Guvernul scoțian face experimente pe copii de 9 ani? Medicamente ce aveau ca scop suprimarea pubertății au fost administrate unor minori diagnosticați cu autism și depresie

Copii de doar nouă ani au primit rețete pentru suprimarea pubertății la o clinică scoțiană, numită „Tavistock-ul Scoției”. Raportul întocmit de medicii din cadrul NHS a constatat că tinerii cu disforie de gen, o parte dintre ei suferind de autism, au primit medicamente considerate „experimentale”, potrivit dailymail.

Mulți sufereau, de asemenea, de afecțiuni precum anxietate și depresie, ceea ce ridică temeri cu privire la viitoarele acțiuni în justiție din partea celor care ar putea pretinde că au fost diagnosticați greșit. Dosarul a scos la iveală paralele între clinica Sandyford din Glasgow și serviciul de dezvoltare a identității de gen pentru copii Tavistock (GIDS) din Londra – care a fost închis după ce a fost aspru criticat într-o analiză realizată de dr. Hilary Cass, al cărei raport a afirmat că era „nesigur” pentru tinerii săi pacienți.

Raportul privind serviciul național de identitate de gen a arătat următoarele:

Un total de 91 de tineri cu vârste cuprinse între nouă și 17 ani au fost trimiși la endocrinologie pediatrică între 2011 și 2019; două treimi dintre cei trimiși au fost femei inițial. Aproape un sfert se aflau în spectrul autist, iar 37% aveau afecțiuni de sănătate psihică, cum ar fi depresia; doar șase din 64 de tineri eligibili pentru conservarea fertilității au finalizat procesul.

Militanții au cerut închiderea clinicii. Un purtător de cuvânt al grupului de campanie For Women Scotland a declarat: „Paralelele cu Tavistock sunt foarte clare. Endocrinologii opresc pubertatea copiilor cu medicamente experimentale. Este esențial ca guvernul scoțian să acționeze imediat pentru a închide Sandyford… a nu face aceasta ar fi o gravă neglijență medicală și ar putea atrage, așa cum se petrece în Anglia, procese juridice din partea foștilor pacienți.

Dr. David Bell, un psihiatru care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la Tavistock, a declarat: „Există o lipsă de dovezi la nivel mondial cu privire la efectele prescrierii de blocante ale pubertății pentru disforia de gen și există o îngrijorare semnificativă că acestea pot interfera cu dezvoltarea creierului și a oaselor. Acești copii și tineri este necesar să fie înțeleși în contextul celorlalte probleme de sănătate psihică cu care se confruntă.”

Constatările sunt dezvăluite într-o lucrare de cercetare realizată de clinicienii NHS care au efectuat o evaluare a serviciului scoțian, despre care spun că are „beneficii clare” pentru tinerii cu disforie de gen, deoarece are o echipă medicală, deci specialiști de toate tipurile. Aceștia au evaluat serviciul oferit tinerilor cu disforie de gen care au fost trimiși la endocrinologii de la Spitalul Regal pentru Copii din Glasgow pentru a li se administra medicamente de suprimare a pubertății.

Noul raport privind clinica din Glasgow vine după ce proiectul de lege al guvernului scoțian privind recunoașterea sexului, care ar permite persoanelor să-și schimbe sexul fără a fi nevoie de rapoarte medicale, a trecut de un vot în prima etapă. Aceasta s-a petrecut în ciuda faptului că șapte deputați naționaliști au votat împotrivă și doi s-au abținut – cea mai mare rebeliune de la venirea la putere a SNP în 2007.

Guvernul lui Nicola Sturgeon a fost criticat în repetate rânduri în ultimele săptămâni din cauza proiectului de lege, fapt evidențiat de ciocnirile repetate dintre prim-ministru și scriitoarea JK Rowling.

Analiza Cass a constatat că mulți pacienți au avut nevoi complexe, dar odată ce au fost identificați ca având probleme legate de gen, alte probleme de asistență medicală ar putea fi „uneori trecute cu vederea”.

Experții care s-au ocupat de caz au declarat că nu există nicio modalitate de a ști dacă aceste medicamente, în loc să „câștige timp” pentru copii, ca aceștia să se decidă cu privire la identitatea lor de gen, ar putea, în schimb, „perturba acest proces decizional”.

Keira Bell a fost unul dintre cele mai mediatizate cazuri de la clinica Tavistock, după ce a adus la Înalta Curte cazul ei privind blocantele pentru pubertate. Ea a decis la vârsta de 16 ani că vrea să facă tranziția și i s-au prescris blocante pentru pubertate după trei consultații de o oră. Trei ani mai târziu, ea a suferit o operație de îndepărtare a sânilor, dar ulterior s-a răzgândit și a renunțat la tranziție. Existau temeri că fertilitatea ei a fost afectată iremediabil. De atunci, mai multe apeluri pentru a pune capăt furnizării cu ușurință a blocantelor de pubertate au fost blocate de instanțe.

Într-un caz separat, NHS este dat în judecată de un bărbat de 35 de ani care regretă operația de tranziție ireversibilă pe care a primit-o în 2018.

Ritchie Herron a declarat că a regretat imediat intervenția chirurgicală prin care i-au fost îndepărtate organele sexuale, spunând că primul său gând după ce s-a trezit a fost „Doamne, ce am făcut?”. El susține acum că NHS nu a luat în considerare în mod adecvat criza de sănătate psihică de care suferea la momentul respectiv. Herron a adăugat că au existat mulți alți tineri ca el care au trecut prin experiențe care le-au schimbat viața înainte de a se răzgândi, spunând că a fost „o avalanșă care aștepta să se producă”.

Datele NHS arată că cel puțin 15 copii cu vârsta sub patru ani au fost direcționați către serviciul de sănătate pentru transsexuali al NHS în Anglia în ultimii doi ani. Un număr similar de copii de cinci ani au fost direcționați între 2021-2022 către GIDS la Tavistock.

Nu se știe câți dintre copiii mici trimiși la clinică au devenit pacienți, dar este puțin probabil ca celor care au făcut aceasta să li se fi prescris medicamente. Mai mult de 5.000 de copii au fost trimiși la Tavistock în ultimii doi ani cu disforie de gen. Jumătate dintre sesizări au fost pentru copii cu vârste de peste 15 ani.

Citiți și:
Așa a inventat John Money ideologia de gen: copilul care i-a fost cobai uman a ajuns să se sinucidă
Copiii americani își schimbă „genul” pe capete: numărul cazurilor s-a triplat în ultimii cinci ani – Micuții sunt mutilați chimic și chirurgical

 

yogaesoteric
18 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More