Noul totalitarism: pastor arestat pentru că predica definiţia căsătoriei din Biblie

Un pastor din Londra a fost arestat după ce a rostit o predică publică în care a menţionat definiția căsătoriei cum apare ea în Biblie.

Pastorul John Sherwood, de 71 de ani, care slujeşte la o biserică din nordul Londrei, a fost arestat pe 23 aprilie în centrul Uxbridge, Londra, în baza legii privind ordinea publică pentru că a făcut „comentarii pretins homofobe”, potrivit Daily Mail.

Într-o înregistrare video, pastorul se află în picioare pe un scaun predicând, înainte de a fi încătușat și condus de polițiști în timp ce mulțimea asista la ceea ce se petrece.

Pentru un bărbat care predică despre creștinism!”, exclamă o femeie în video, criticând acțiunea poliției.

Ulterior pastorul a fost eliberat.

Nu făceam niciun comentariu homofob. Doar defineam căsătoria ca pe o relație între un bărbat și o femeie. Spuneam doar ceea ce spune Biblia, nu am vrut să rănesc sau să ofensez pe nimeni. Făceam ceea ce presupune slujba mea, care este să predic Evanghelia în aer liber, precum și într-o clădire a bisericii”, a spus pastorul, citat de christianheadlines.com.

Când poliția s-a apropiat de mine, le-am explicat că îmi exercit libertatea religioasă și de conștiință. Am fost coborât cu forța de pe scaun și am suferit unele răni la încheietura mâinilor și la cot. Cred că am fost tratat în mod nedemn. Nu ar fi trebuit să se petreacă niciodată asta!”, a adăugat el.

Christian Concern, o organizație din Marea Britanie care apără oamenii credincioşi, a criticat arestarea pastorului. Poliția a primit trei plângeri cu privire la Sherwood, a spus organizaţia.

Potrivit organizaţiei, a fost o „arestare brutală”.

Există concepţia conform căreia dacă oamenii sunt ofensaţi, trebuie arestat cineva, dar în această țară avem și libertatea de exprimare”, a declarat pentru Daily Mail Andrea Williams de la Christian Concern.

Sherwood a fost arestat după ce a predicat „versetele finale din Geneză 1, unde se spune că Dumnezeu a creat omenirea după chipul şi asemănarea Sa”, a menţionat Christian Concern.

Şi Peter Simpson, pastor la Biserica Metodistă Penn Free din Buckinghamshire și prieten cu Sherwood, a luat apărarea pastorului.

Tot ceea ce a spus este bazat pe Biblie. Nu a spus nimic ofensator; este un pastor creștin. Se pare că poliţia nu ştie că există pastori creștini și astfel de viziuni. Dacă ar exista o paradă Pride [a homosexualilor] în Uxbridge, poliția ar sprijini-o chiar dacă pentru creştini ar fi ofensatoare. Nu trebuie să fii creștin evanghelic pentru a fi șocat de acest aspect. Orice om căruia îi pasă de libertate ar fi necesar să fie îngrijorat de ceea ce s-a petrecut la Uxbridge”, a declarat Simpson.

De asemenea, într-o declarație postată pe un grup de susținători pe Facebook, se spune: „Această arestare a unui predicator creştin pentru că nu a făcut nimic altceva decât să predice ceea ce ne învață Biblia despre una dintre chestiunile morale importante ale timpului nostru reprezintă un atac periculos care are loc în Marea Britanie la adresa libertăţii de exprimare și, nu în ultimul rând, asupra libertăţii pastorilor creștini de a predica în public tot ceea ce ne învață Biblia.”

Citiţi şi:
Prigoana împotriva creştinilor ia amploare la nivel mondial. Coronavirusul a devenit un catalizator al persecuţiilor
Papa Francisc îndeamnă să acceptăm copiii LGBT așa cum sunt

 

yogaesoteric
28 mai 2021

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More