Nu e importantă vârsta omului, ci tinereţea sufletului său

Am început cursul de YOGA în cadru şcolii MISA în anul 2005, când aveam 68 ani, moment în care starea mea de sănătate era serios afectată. Am venit câteva luni la curs, după care am abandonat, considerând că sunt prea în vârstă pentru a practica aşa ceva, mai ales că aveam o elasticitate redusă care nu prea mă lăsa să fac posturile corporale. Am analizat totuşi situaţia nefavorabilă în care mă aflam şi am decis în final că este mult mai bine să fac ceva pentru a-mi schimba în bine viaţa, decât să aştept fără speranţă ca lucrurile să se schimbe în bine de la sine. Şi iată că în luna octombrie a următorului an am revenit cu mult entuziasm la cursul de YOGA şi am început să practic cu insistenţă posturile corporale predate şi chiar să studiez cu atenţie cursurile tipărite.
Vă mărturisesc că din acel moment viaţa mea şi-a schimbat cursul, am început să progresez, cu paşi mici, dar siguri. Astfel starea mea de sănătate s-a ameliorat foarte mult, este acum stabilă, dar ceea ce consider că e mult mai important şi mă bucură este că viaţa mea a căpătat alt sens. Am participat cot la cot cu colegii mei de curs, mult mai tineri ca mine, la Simpozioanele Internaţionale de YOGA de la Herculane şi Costineşti din anii 2007 şi 2008, unde am constatat că pentru a face salturi spirituale nu e importantă vârsta omului, ci tinereţea sufletului său.
Acum sunt ferm convins că mă aflu pe o cale spirituală autentică.

Constantin Enăşescu, 71 ani, anul 3 de YOGA

*****
 
Trimite-ne şi tu relatări despre trăirile tale  spirituale pe adresa redactie@yogaesoteric.net. Cele mai frumoase  scrisori de la cititori vor fi publicate pe site-ul nostru, iar  relatările spirituale extraordinare vor fi premiate.

Citiţi şi:
YOGA: un mod de viaţă, o ştiinţă milenară, o tradiţie practică universal valabilă
Sfaturi utile pentru aceia care aspiră să folosească într-un mod înţelept timpul

yogaesoteric
octombrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More