Nu mai avem pandemie, dar piaţa vaccinurilor anti-covid trăieşte bine-mersi. Cine „învârte” 13 miliarde de dolari

Chiar dacă pandemia de covid-19 nu mai reprezintă de mult timp un pericol real pentru majoritatea oamenilor de pe planetă, se fac în continuare bani foarte frumoşi pe seama virusului. Şi se vor face mult timp de aici înainte. Vorbim de miliarde de dolari.

Piaţa anuală a vaccinurilor pentru covid-19 din Statele Unite ar putea fi în viitor în intervalul 5,2-12,9 miliarde de dolari, în funcţie de preţurile vaccinurilor şi cine este eligibil să le primească.

Au calculat că se vaccinează toţi americanii

Nivelul superior al estimării se bazează pe ideea că toţi cei 258 de milioane de adulţi americani sunt eligibili pentru vaccinare şi presupune că jumătate ar primi vaccinuri.

La nivel global, estimează specialiştii, dimensiunea populaţiei cu risc ridicat care ar fi eligibilă pentru vaccinuri este de aproximativ 340 de milioane de oameni.

Altfel, Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinurile anti-covid-19 dezvoltate împotriva variantei Omicron BA.1 de Pfizer-BioNTech şi de compania americană Moderna, ceea ce înseamnă că statele membre vor putea să le folosească în curând, în condițiile în care se pregătesc să desfăşoare o nouă campanie de vaccinare înaintea unei creşteri – anticipate – a numărului de infectări provocate de noul coronavirus în această iarnă.

Citiți și:
CDC recunoaște că s-a înșelat cu privire la o problemă uriașă de siguranță a „vaccinurilor”, ștergând pe ascuns o informație eronată
Război între giganții farmaceutici: Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech, acuzându-le că i-au copiat tehnologia ARNm, patentată în 2010, pentru a-și dezvolta propriile vaccinuri anti-covid

 

yogaesoteric
13 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More