Nu recurgi niciodată în zadar la ajutorul îngerului păzitor! Pe el îl poți apela oricând ca pe un sfânt drag, ca pe cel mai apropiat prieten

Niciodată nu recurgi în zadar la ajutorul îngerului păzitor!

Pe el îl poți apela oricând ca pe un sfânt drag, ca pe cel mai apropiat prieten: „Ajută-mă, te rog, ajută-mă, păzitorul și acoperitorul sufletului și al trupului meu, ajută-mă să îndeplinesc această lucrare, ajută-mă să nu gândesc, să nu spun, să nu fac – ceea nu e spre folosul meu !…” Astfel îl puteţi ruga în toate ocaziile.

Spunem adesea că suntem singuri și nu avem prieteni adevărați. Fără să ne dăm seama în felul acesta ne ofensăm propriul înger păzitor… Cât de mult veți trăi, nu veți găsi un prieten mai bun.

Dacă ești îngrijorat, spre exemplu, pentru cei dragi care nu cred în Dumnezeu, roagă-te îngerilor lor păzitori, astfel încât să-i ajute să dobândească credință. După ce citeşti Canonul de rugăciune către Îngerul păzitor, poți adăuga: „Mă rog și vouă îngerilor din toată inima mea: ajutați-le sufletelor încredințate vouă de Dumnezeu, ajutați-i să se mântuiască…”

Să nu crezi că este inutil să te rogi la îngeri. Ei vor vedea dragostea ta fierbinte pentru cei de care au grijă și negreşit vor face ceva ce este peste puterile noastre. Doar și tu când îndeplinești o muncă pentru cineva drag ție, negreşit te străduieşti să o faci mai bine.

Fragment preluat din cartea Lumina altarului de aur, de Nadezhda Brenner


Citiţi şi:

Puterea mare a îngerului păzitor! Cum să-i auzi sfatul bun din urechea inimii

Extraordinarele experienţe ale fiinţelor umane care au comunicat cu îngerii

Sophy Burnham – «Da! Fiecare are îngerul său păzitor»

 

yogaesoteric
24 mai 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More