O curte federală a blocat mandatul transgender al Administrației Biden

Guvernul nu are nicio treabă să forțeze medicii să-și calce pe conștiință sau să efectueze proceduri controversate care le-ar putea dăuna pacienților

O curte federală de apel a blocat permanent cererea administrației Biden de a forța medicii și asiguratorii să efectueze sau să plătească procedurile de tranziție de gen, chiar dacă se opun pe motive de conștiință și judecată medicală, instanța bazându-și decizia pe protecția constituțională a libertății religioase.

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru cel de-al 8-lea circuit a emis o hotărâre unanimă pe 9 decembrie prin care blochează mandatul transgender al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane (HHS) al SUA.

Emis în 2016, mandatul a interpretat Legea privind procedura la prețuri accesibile într-un mod care impunea medicilor să efectueze proceduri de tranziție de gen pentru orice pacient, inclusiv pentru copii, chiar dacă medicul era convins că procedura ar putea dăuna pacientului.

De asemenea, mandatul cerea ca majoritatea companiilor private de asigurări și mulți angajatori să acopere costurile terapiei de tranziție de gen. În caz contrar, se puteau confrunta cu sancțiuni.

Grupul de experți medicali al HHS a recunoscut că procedurile de tranziție de gen pot fi dăunătoare și, în multe cazuri, nu sunt justificate medical, HHS precizând că Medicare și Medicaid să nu fie forțate să acopere astfel de proceduri.

Cercetările au arătat că procedurile de tranziție de gen prezintă un risc semnificativ pentru copii, inclusiv pierderea densității osoase, boli de inimă și cancer.

Organizațiile și statele religioase au acționat în instanță pentru a bloca mandatul, Fondul Becket pentru Libertate Religioasă și biroul procurorului general din Dakota de Nord fiind vârf de lance în această chestiune.

Guvernul federal nu are nicio treabă să forțeze medicii să-și calce pe conștiință sau să efectueze proceduri controversate care le-ar putea dăuna permanent pacienților”, a declarat Luke Goodrich, vicepreședinte și consilier principal la Becket, într-un comunicat.

Aceasta este o hotărâre de bun simț care protejează pacienții, se aliniază cu cele mai bune practici medicale și asigură că medicii își pot respecta jurământul hipocratic de a nu face rău”, se mai arată în comunicat.

Becket a intentat procesul în 2016 în numele unei coaliții de spitale catolice, a unei universități catolice și a călugărițelor catolice care conduc clinici de sănătate pentru săraci, conform The Epoch Times.

Citiți și:
Transgenderismul: Percepția și realitatea sunt două aspecte diferite
Un număr tot mai mare de state americane protejează minorii de procedurile transgender
Ideologia transgender: O universitate din Ohio a fost obligată să plătească daune în valoare de 400.000 de dolari unui profesor, după ce cadrul didactic a fost raportat de către un student căruia nu i s-a adresat cu „apelative feminine“

 

yogaesoteric
15 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More