O femeie în vârstă de 103 ani s-a vindecat de covid-19 și a fost externată după 11 zile

O mexicancă în vârstă de 103 ani care suferea de o gravă boală pulmonară cronică s-a vindecat de covid-19 după ce a fost internată timp de 11 zile, a informat Institutul mexican de securitate socială (IMSS), conform presei mexicane.

Dona Maria a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, însă nu suferea de factori agravanți precum hipertensiune, diabet și obezitate. „Acest detaliu a contribuit la succesul tratamentului său”, au declarat reprezentanții IMSS într-un comunicat.

Dona Maria a fost internată pe 22 septembrie la spitalul general regional din Guadalajara, în statul Jalisco, cu nasul înfundat, un puseu de febră și dificultăți de respirație, dar nu necesita conectarea la ventilator. „A fost întotdeauna foarte veselă, conștientă, vorbind cu medicii. Chiar și la final, ne-a recomandat să ne îngrijim. Evoluția ei a fost foarte bună, iar simptomele au dispărut”, a declarat directorul spitalului, David Sanchez.

În imaginile date publicității de IMSS se poate vedea cum medicii o aplaudă când părăsește spitalul într-un scaun cu rotile.

În Mexic, până în data de 11 august, 78 de persoane de peste 100 de ani fuseseră diagnosticate cu covid-19, dintre care 23 decedaseră (29,3%), potrivit datelor publice despre pandemie. Unul dintre cele mai surprinzătoare cazuri este cel al unui bărbat din statul Tabasco, despre care jurnaliștii de la AFP afirmă că ar avea vârsta de 118 ani și care, după ce a fost diagnosticat cu covid-19 pe 25 iulie, s-a vindecat.

Citiţi şi:
Un medic chinez susține că a găsit tratamentul pentru bătrânii bolnavi de coronavirus. În câteva zile s-au vindecat
După ce s-a vindecat de coronavirus, Gabriela Szabo a vorbit despre leacul la îndemâna oricui pe care medicii nu îl recomandă
Vaccinarea vârstnicilor împotriva covid-19 este prea riscantă. Zeci de bătrâni au murit după ce au primit vaccinul

 

yogaesoteric
22 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More