O legendă a Hollywoodului rupe tăcerea: «Am fost violată și abuzată sexual în copilărie și concediată pentru că nu am vrut să mă culc cu şeful meu»

„Am crezut mereu că era vina mea”

Jane Fonda a vorbit despre experiențele dureroase din trecutul ei. Actrița în vârstă de 79 de ani a mărturisit că a fost violată și abuzată sexual în copilărie, relatează People.com.

Într-un interviu, actrița americană a vorbit despre „dimensiunea uriaşă în care patriarhatul le afectează pe femei”, dezvăluind că a fost violată în copilărie.
„Am fost violată, am fost abuzată sexual în copilărie şi am fost concediată pentru că nu am vrut să mă culc cu şeful meu. Am crezut mereu că era vina mea. Am crezut că nu am făcut sau nu am spus ceea ce trebuia”, a declarat Jane Fonda, într-un interviu acordat actriței Brie Larson pentru The EDIT.

Jane Fonda a mărturisit că trecutul ei dificil a făcut-o să devină o activistă atât de înfocată privind drepturile femeilor. Actriţa sprijină mişcarea V-Day, care militează pentru oprirea violenţelor comise asupra femeilor şi fetelor. În 2001, ea a înfiinţat Jane Fonda Center for Adolescent Reproductive Health, o asociaţie care ajută la prevenirea sarcinilor în rândul adolescentelor americane.

„Cunosc fete care au fost violate şi care nici măcar nu îşi dădeau seama că au fost victimele unui viol. Ele îşi spun: «Trebuie să se fi întâmplat astfel pentru că am spus ‘Nu’ într-o manieră eronată»”, a adăugat Jane Fonda.
Actrița a afirmat că vrea să le ajute pe victimele unor astfel de abuzuri „să îşi dea seama că (violul şi abuzul, n.r.) nu se petrec din vina lor”.
„Am fost violate şi asta nu e ceva corect”, a mai spus actriţa.

Legendara Jane Fonda, fiica faimosului Henry Fonda, a absolvit celebrul colegiu american Vassar şi a studiat artele la New York. A fost nominalizată de şapte ori la Premiile Oscar şi a câştigat două dintre ele pentru rolurile din „Julia” şi „Întoarcerea acasă”, pe lângă alte trei prestigioase Globuri de aur. De asemenea, a primit de două ori premiul Academiei Britanice de Film (BAFTA) pentru rol principal şi a fost desemnată, în 1972, actriţa mondială favorită.


Citiţi şi:

Elita perversă, homosexuală care operează la Hollywood

Perversitatea imensă, fără margini a industriei cinematografice iese din ce în ce mai mult la iveală

Un adevăr șocant: industria americană de cinematografie protejează în mod tacit pedofilii
 

yogaesoteric
14 decembrie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More