O lingură de miere consumată seara are numeroase efecte benefice nebănuite

 

O lingură de miere conține o bogăție de nutrienți, bioflavonoide, acizi organici, și este metabolizată diferit de zaharurile rafinate.

Cei mai mulți dintre noi ştim că mierea poate fi folosită pentru a combate răcelile și pentru a ne hidrata pielea, dar ea este numită de oamenii de știință un superaliment datorită multor alte proprietăți despre care probabil nu ați auzit niciodată.

Combinată cu diferite alimente este gustoasă și sănătoasă, dar dacă veţi consuma doar o lingură de miere înainte de culcare și vă lăsaţi trupul să absoarbă peste noapte toate substanţele ei binefăcătoare, veţi fi surprinşi de efectele minunate pe care veţi începe să le observaţi în trup.

Iată o listă a beneficiilor pe care acest superaliment le poate aduce atunci când este consumată seara.

1. Un somn cu adevărat odihnitor

Mierea conține un nutrient numit triptofan, care este un precursor al melatoninei, hormon care te ajută să te relaxezi și dă semnalul trupului tău că „este timpul să te culci”.

Deși trupul nostru are nevoie de acest aminoacid, nu îl produce în mod natural și îl putem obține prin dieta noastră, consumând produse precum mierea.

Uneori ne trezim în toiul nopții. Aceasta se petrece deoarece, în timpul somnului, creierul nostru are nevoie de o substanță numită glicogen și stimulează glandele suprarenale situate în rinichi pentru a elibera adrenalină și cortizol, care nu vă vor lăsa să dormiți. Din fericire, mierea conține glicogen, deci consumarea acesteia înainte de culcare vă va ajuta să evitați secreţia de adrenalină și să vă asigurați un somn bun.

2. Va scădea tensiunea arterială

Deoarece tensiunea arterială crescută este un factor care contribuie la riscul semnificativ de boli de inimă, menținerea acesteia în limite normale este o măsură esenţială pentru a evita complicațiile cardiace.

Mierea conține compuși antioxidanți care s-a dovedit că reduc tensiunea arterială. Consumarea unei linguri de miere seara înainte de culcare este o bună modalitate de prevenire a tensiunii arteriale crescute.

3. Vă veți reduce trigliceridele

Trigliceridele sunt un tip de grăsime prezentă în sânge. Un nivel ridicat de trigliceride înseamnă un risc de a dezvolta boli de inimă și diabet. Din fericire, mierea este legată de scăderea nivelului de trigliceride din trupul dumneavoastră. Este un bun aliat care îți curăță sângele de grăsimi inutile.

4. Va întări sistemul imunitar

Mierea este bogată în antioxidanți și agenți antibacterieni care vor ajuta la stimularea sistemului imunitar, făcându-vă mai puternic în combaterea infecțiilor cauzate de microorganisme precum bacterii, ciuperci și numeroase virusuri.

În plus față de consumul unei linguri de miere în fiecare seară pentru a vă îmbunătăţi apărarea naturală a organismului, ea poate fi aplicată și pe răni, beneficiind de principiile active antibacteriene pe care le conţine.

5. Trupul va începe să ardă grăsimile mai rapid

Mierea accelerează metabolismul, producând un efect termogen asupra trupului. Aceasta înseamnă că îmbunătățește circulația, ceea ce crește puțin temperatura, ajutându-vă să ardeți grăsimi fără prea mult efort.

6. Ține tusea departe

Mierea este un antiinflamator natural. Consumând o lingură de miere dizolvată în apă călduţă în fiecare seară, puteți minimiza iritația în gât și să evitați tusea. În plus, mierea este un bun antibiotic care poate ajuta la combaterea bacteriilor care ajung în gât.


Citiţi şi:
Ghimbirul cu miere, un preparat simplu, perfect natural ce prezintă unele efecte extraordinare
Cum poţi avea o zi reuşită: cura cu apă călduţă cu lămâie şi miere

 

yogaesoteric
16 ianuarie 2021


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More