O metodă japoneză pentru a diminua burta şi pentru a îndrepta spatele – minus 4 centimetri în talie, practicând-o timp de 5 minute pe zi

 

Din cauza modului sedentar de viaţă, mulţi oameni ajung să aibă o poziție vicioasă sau chiar probleme cu coloana vertebrală. Medicul nipon Fukutsudzi a elaborat o metodă simplă de corectare a posturii, care vă ajută să scăpaţi de burtă şi readuce scheletul în poziţia lui firească.

Dedicând doar cinci minute pe zi acestui exerciţiu, veţi vedea cum vi se va armoniza silueta, talia va deveni mai suplă, iar spatele mai drept.

Metoda a fost expusă de doctorul Fukutsudzi într-o carte, însă esenţa ei poate fi descrisă în câteva fraze.

Faceţi un sul dintr-un prosop, care va avea cel puţin 40 cm în lungime şi 7-10 cm grosime. Legaţi-l ca să-şi păstreze forma.

Aşezaţi-vă pe o suprafaţă orizontală rigidă – patul moale nu este potrivit, mai bine pe o sofa, pe o masă pentru masaj, sau pe podea, pe un covoraş pentru fitness – și puneţi prosopul în spate. Lăsaţi-vă atent pe spate, ținând prosopul cu mâinile, astfel încât acesta să se poziţioneze exact sub buric. Plasarea prosopului în această zonă este foarte importantă.

Picioarele sunt ușor depărtate. Uniţi cele două degete mari de la picioare, în timp ce călcâiele rămân la o distanţă de 20-25 de cm.

Întindeţi mâinile deasupra capului, menţinându-le paralele cu solul, apoi uniţi vârfurile degetelor mici.

Menţineţi această poziţie timp de 5 minute. Repetaţi exerciţiul de 3 ori pe zi, atunci când aveţi timp.

Ridicaţi-vă atent, deoarece în timpul exerciţiului oasele şi încheieturile se deplasează puţin.
Dacă vă ridicaţi corect, veţi simţi cum scheletul începe să se îndrepte, revenind la poziția firească. Burta se va reduce, organele interne se vor așeza în poziţiile corecte.

La început este dificil să rămâneți 5 minute în această postură, de aceea exersați-o timp de 2-3 minute. Rezultatul va fi vizibil într-o lună.

Această metodă simplă, dar eficientă este o alternativă pentru exerciţiile fizice de fortificare a coloanei vertebrale.

 


Citiţi şi:

Remedii yoghine simple pentru durerile de spate ce sunt cauzate de statul îndelung pe scaun

Fântâna tinereţii – cinci exerciţii tibetane pe care este bine să le faci zilnic
 

yogaesoteric
6 februarie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More