O persoană răpită şi sechestrată sub patronajul autorităţilor române

un articol de Eva Dan 

Cazul Danei Crăescu: practica yoga conduce la dereglări psihice? Categoric nu!

Cine şi în ce scop încearcă să demonstreze că practicând Yoga ajungi la spitalul de nebuni?  Dacă mass- media nu ar fi creat o imagine falsă despre MISA, părinţii Danei ar mai fi sechestrat-o crezând că îi fac un mare bine? Dacă Dana nu ar fi fost practicantă Yoga la Şcoala MISA, autorităţile ar fi făcut oare ceva pentru a o salva?

Încă o victimă a campaniei de presă anti MISA

„Dana Crăescu este în prezent dată dispărută şi se presupune că s-ar afla într-o clinică psihiatrică sechestrată de proprii părinţi!” Aşa sunau în luna ianuarie a acestui an, ultimele veşti pe care le aveam despre Dana. Bănuielile noastre s-au confirmat, din păcate. Ea a fost pusă forţat sub tratament într-un spital de boli psihice chiar de către proprii ei părinţi.

Să ne întoarcem puţin în timp, la incidentul petrecut la Casa Căsătoriilor din Bârlad, acolo unde Dana  a fost răpită şi separată brutal de logodnicul ei, Mugurel. Deşi iniţial nu a vrut să recunoască faptele comise,  tatăl Danei a făcut o declaraţie năucitoare:  „Eu cu soţia şi tatăl meu am discutat cu fiica mea rugând-o să mergem acasă la noi. Fiica noastră a refuzat, fapt pentru care noi, cunoscând că are probleme cu sănătatea, am luat-o şi am dus-o s-o internăm la un spital de  psihiatrie. În timp ce am luat pe fiica mea de la Casa Căsătoriilor, persoana care însoţea pe fiica mea a încercat să ne oprească, însă nu a reuşit. Fac precizarea că fiica mea face parte din MISA de vreo trei ani de zile, lucru recunoscut de aceasta la OTV – Pro TV şi în calitate de părinte auzind comportamentul acestei secte caut s-o aduc pe drumul cel bun”.

Iată ce efect are campania de presă declanşată împotriva MISA. Până la ce nivel de disperare trebuie să îi aducă grozăviile prezentate de nişte articole şi reportaje mincinoase pe unii părinţi, de ajung să se comporte astfel cu proprii lor copii, convinşi fiind că le vor binele?! Dacă citeşti aceste rânduri fără să cunoşti cum s-au derulat în realitate evenimentele îţi dai seama că tocmai aspectele cele mai importante sunt uitate. Faptul că Dana este de mult majoră, capabilă să hotărască singură ce să facă cu viaţa ei, faptul că în realitate nu fiica avea probleme de sănătate ci mama sa,  faptul că MISA nu este o sectă aşa cum se vehiculează prin presă, de toate acestea nimeni nu suflă un cuvânt. Şi dacă nimeni nu îţi spune toate aceste „detalii” ai înclina chiar să îi dai dreptate bietului om, ajungând poate să îl compătimeşti de nenorocirea care s-a abătut asupra familiei lui.

Investigaţiile lui Mugurel

Iată ce am aflat de la Mugurel, logodnicul Danei, care a continuat şi continuă încă cercetările de depistare a locului unde e ţinută Dana Crăescu. În urma unor sesizări şi denunţuri împotriva comisarului Compotecras privind tergiversarea cercetărilor în cazul Danei Crăescu către M.A.I., I.G.P., Comandantului Poliţiei Bârlad şi către Parchetul Bârlad etc., Mugurel Atudorei a primit următoarele răspunsuri:

– Comandantul Poliţiei Bârlad afirmă că nu s-a comis nici o ilegalitate în situaţiile reclamate
– Şeful Poliţiei Bârlad afirmă că Dana se află sub tratament medical şi că până la încheierea completă a tratamentului nu poate fi audiată şi nici vizitată
– Procurorul Parchetului Bârlad spune că nu poate oferi nici o informaţie legată de acest caz deoarece Mugurel nu are calitatea procesuală necesară
– De la Centrul de Resurse Juridice Mugurel a aflat doar că Dana a fost internată în perioada februarie – aprilie la Spitalul Psihiatric „Nifon”, jud. Buzău şi ulterior externată
– La Ministerul Sănătăţii a luat legătura cu d-na doctor Zugravu care a solicitat Spitalului „Nifon” un raport asupra situaţiei Danei Crăescu, raport care a întârziat să apară chiar după cele 30 de zile legale, invocându-se confidenţialitatea informaţiilor
– Mugurel s-a adresat şi Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Vaslui, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Spitalului Bârlad de la care nu a primit nici un răspuns pozitiv.

Psihiatrii confirmă: Dana nu este bolnavă psihic

La data de 30 iunie Mugurel a luat legătura cu d-na doctor Grigorovici Carmen care a afirmat că ştie foarte bine situaţia Danei din 2003 când aceasta a fost internată prima dată, în mod abuziv, de către părinţii ei la Spitalul Socola. Ea a precizat că atunci Dana Crăescu nu suferea de nici o boală psihică.

Continuând cercetările, Mugurel află că Dana a fost internată la Spitalul Psihiatric „Nifon” unde a fost ţinută sub observaţie în timpul tratamentului de doctorul Ionescu. Aflăm astfel că Dana a fost diagnosticată cu tulburare de comportament de tip schizoid-paranoid având nevoie de asistenţă medicală continuă în ambulatoriu pe perioadă nedeterminată. Cu alte cuvinte, Dana va putea fi asistată de membrii familiei şi ţinută sub observaţie strictă de aceştia, pe o perioadă de cel puţin trei ani de zile. Ca urmare a acestei decizii, Dana a fost externată din spital şi dusă „într-un loc sigur” de către părinţi, loc în care să nu poată lua legătura cu nimeni din exterior.

Dana este în continuare sechestrată

Conform Legii de Protecţie a persoanelor cu tulburări psihice (legea 487/2002), Dana Crăescu are dreptul de a primi şi trimite scrisori, dreptul de a primi şi da telefoane, precum şi dreptul de a primi vizite. Această lege a fost flagrant încălcată de părinţii Danei, drept urmare s-a deschis un proces civil pentru soluţionarea acestei probleme. După declaraţia lui Mugurel, atât el cât şi mai multe persoane prieteni ai Danei i-au trimis aproape 20 de scrisori şi de colete, inclusiv coli de scris, pixuri, o cartelă telefonică, adrese, prin care o rugau să le comunice care este starea sănătăţii ei şi situaţia în care se află. În marea majoritate însă, aceste scrisori au fost trimise înapoi cu menţiunea „refuz primirea” însoţită de o semnătură care nu este în nici un caz a Danei.

Toate aceste fapte ne duc la concluzia evidentă că Dana este ţinută sechestrată fără a avea posibilitatea să comunice cu nimeni din exteriorul familiei.

Instituţiile statului care au luat cunoştinţă de situaţia deosebit de gravă a Danei se fac că plouă ca şi în multe alte situaţii  legate de  MISA. Ele dovedesc încă o dată în plus că nu le pasă deloc de respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

22 iulie 2005
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More