O profesoară de la Universitatea Virginia le cere scuze studenților de culoare pentru că este albă

Dr. Crystal Duncan Lane, care predă în cadrul Departamentului de Dezvoltare Umană și Științe ale Familiei al Universității Virginia, a emis recent o scrisoare prin care își face mea culpa pentru programa sa de Dezvoltare Umană 1134, informează Campus Reform.

Sunt o femeie cisgender caucaziană și aparțin primei generații de studenți din Appalachia, care este de patrimoniu scoțian, britanic și norvegian”, se arată în comunicatul lui Lane.

Sunt căsătorită cu un bărbat cisgen și suntem clasa de mijloc. Deși nu am «cerut» numeroasele privilegii în viață, am beneficiat de ele și voi continua să beneficiez, indiferent dacă îmi place sau nu. Este o nedreptate.

Lane jură să își îmbunătățească zilnic calitățile de persoană antirasistă, să înfrunte „rasismul înnăscut” care îi stă în fire, citând „realitatea și istoria” oamenilor albi din America.

Vreau să fiu mai bună, în fiecare zi”, scrie Lane. „Mă voi transforma, în fiecare zi. Invit studenții albi să mi se alăture în această inițiativă. Iar studenților mei de culoare le cer scuze pentru ororile de neiertat din istoria noastră comună.

Reacții ale studenților

Un student consideră că Lane ar fi necesar să urmeze programa cursului pe care îl predă. „Este o clasă despre dizabilități, nu despre opinii politice, afiliere și vreun fel de judecată”, spune Natalie Rhodes.

Unii critici de pe rețelele de socializare solicită demiterea lui Lane.

Dacă este cea mai bună profesoară pe care Virginia o poate găsi, atunci nu ar fi cazul să mai existe ca universitate! Ce rușine este acest profesor.”

Îți trimiți copiii la școală pentru a li se spune că sunt rasiști sau ar fi necesar să-și ceară scuze dacă sunt albi?”, scrie un părinte pe Twitter.

Citiți și:
Rusia avertizează despre „agresiunea” anti-albi în SUA
SUA| Profesoară anchetată după ce le-a spus studenților de culoare că „s-a săturat” de discuțiile despre Black Lives Matter
Un polițist de culoare din SUA a refuzat să îngenuncheze la protestele organizate în memoria lui George Floyd

 

yogaesoteric
7
martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More