O provincie din Canada refuză să se supună programului național de sănătate publică digitală: „Nu suntem de acord cu ID-ul digital. Nu vom renunța la confidențialitatea datelor personale de sănătate”

Guvernul din Saskatchewan, Canada, nu va împărtăși nicio informație medicală personală cu guvernul federal. Aceste informații sunt protejate în temeiul Legii privind protecția informațiilor medicale și vor rămâne astfel, relatează LifeSiteNews.

Premierul din provincia canadiană Saskatchewan, Scott Moe, a declarat că guvernul său „nu va participa” la niciun fel de program național de „identitate digitală” în domeniul sănătății, ca o condiție pentru a primi finanțare pentru asistență medicală din partea guvernului federal.

Într-o scrisoare deschisă adresată publicului, publicată la începutul lunii februarie, Moe a scris că „Guvernul din Saskatchewan nu creează un ID digital și nici nu va accepta vreo cerință pentru crearea unui ID digital legat de finanțarea asistenței medicale”.

În Canada, conform Constituției, asistența medicală se află în proporție de 100% sub autoritatea guvernelor provinciale, însă o parte din banii federali sunt transferați către provincii, dar această sumă a fost în scădere în ultimii ani.

Au existat discuții potrivit cărora finanțarea federală viitoare ar putea fi legată de un fel de „ID digital” național de asistență medicală.

Moe a respins categoric faptul că Saskatchewan ar lua bani de la guvernul federal în cazul în care un ID digital ar fi pe masă.

Guvernul din Saskatchewan nu va împărtăși nicio informație medicală personală cu guvernul federal. Aceste informații sunt protejate în conformitate cu Legea privind protecția informațiilor medicale și vor rămâne astfel”, a scris Moe.

El a subliniat că singurele informații pe care guvernul său le împărtășește cu federalii atunci când vine vorba de sănătate sunt statisticile publice privind asistența medicală.

Guvernul din Saskatchewan poate împărtăși statisticile deja disponibile public privind asistența medicală, inclusiv numărul de medici din Saskatchewan și timpii de așteptare pentru operații chirurgicale, dacă este solicitat de orice parte, inclusiv de guvernul federal”, a scris Moe. „Guvernul din Saskatchewan nu va renunța sau nu va slăbi niciun drept la confidențialitatea datelor personale de sănătate atunci când va semna un nou acord de transfer al Canadei în domeniul sănătății”.

Citiți și:
The Times: Trafic cu datele personale din aplicațiile anti-covid
O nouă metodă de colectare a ADN-ului și a datelor personale: Interpol a creat o bază de date ADN pentru găsirea persoanelor dispărute

 

yogaesoteric
10 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More