O scriitoare woke vrea ca termenul „virginitate” să fie înlocuit cu „debut sexual”, pentru ca fetele să nu simtă „că au pierdut sau oferit ceva”

Cuvântul „virginitate” a intrat în vizorul activiștilor woke, care doresc ca prima experiență erotică-amoroasă să se numească „debut”. Feministele doresc de mult timp înlocuirea termenului care, potrivit lor, definește erotismul femeilor drept un suvenir care poate fi „luat” sau „piedut”.

Încă ne folosim de acest cuvânt învechit care cuprinde ceea ce ar fi bine să fie de cât mai lungă durată”, spune criticul Nicolle Hodges, care crede că este „o idee limitată”.

Nu este vorba doar despre a înlocui «virginitatea» cu un termen nou – vrem să arătăm că este un concept care nu există, deoarece călătoria erotică-amoroasă nu se termină niciodată”, adaugă ea.

În spiritul autonomiei sexuale, Hodges avea nevoie de un nou termen pe care să-l folosească în noua sa carte, Oh, the Places You’ll Go Oh Oh!, care tratează diferite momente din viață în care erotismul înflorește. Sintagma „debut sexual” este mult mai potrivită, crede ea.

Este timpul să redefinim virginitatea ca debut sexual, astfel încât fetele să nu-și înceapă călătoria cu un deficit, să nu simtă că au oferit sau au pierdut ceva”, scrie ea pe Twitter.

Citiți și:
Doctrina „Woke”, noua religie a Occidentului
Curentul „woke”: Totul să fie neapărat „pluri”, „multi”, „poli”

 

yogaesoteric
12 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More