O tehnologie rusească de reproducere a viselor poate ajuta la vindecare de covid şi de AVC

Noua tehnologie rusească de reproducere a viselor poate ajuta în recuperarea pacienților cu AVC (accident vascular cerebral) sau care au avut covid, precum și la tratarea tulburărilor din spectrul autist, a declarat pentru Sputnik CEO-ul companiei Neurobotics.

Un dispozitiv dezvoltat de compania rusească Neurobotics înregistrează semnale de activitate din creier pentru a reproduce visele umane – o tehnologie promițătoare care ajută în recuperarea după mai multe boli, inclusiv de covid-19.

Un set de căști neuro este conectat la o aplicație de pe un smartphone sau un computer, a explicat pentru Sputnik directorul general al grupului, Vladimir Konichev. Căștile preiau semnale de la electroencefalograf și înregistrează activitatea creierului.

Cu ajutorul tehnologiei este posibil să se antreneze creierul pentru diferite scopuri.

Ca parte a procesului reabilitării după un accident vascular cerebral este foarte important să începeți antrenamentul cât mai devreme posibil, pentru a menţine conexiunile neuronale neafectate și a ajuta la formarea unor conexiuni noi”, a spus Vladimir Konichev.

Printre domeniile de aplicare sunt incluse şi neuro-exerciții pentru pacienții care au suferit de coronavirus.

Acesta este un psiho-antrenament pentru inducerea unei stări de relaxare profundă (o stare în care trupul se recuperează bine, un efect similar poate fi obținut și în timpul practicilor meditative pe termen lung)”, a adăugat CEO-ul Neurobotics.

În plus, dispozitivul poate ajuta în procesul de neurocorecție a copiilor cu tulburări din spectrul autist și cu alte probleme de dezvoltare, a mai spus Konichev.

Efectele neurologice și în sfera psihică ale covid

Potrivit The Lancet Psychiatry, una din trei persoane care au avut covid-19 au suferit afecțiuni neurologice sau psihiatrice în termen de șase luni de la infecție.

Mai exact, pacienții care s-au recuperat s-au plâns cel mai adesea de anxietate (17%) și tulburări de dispoziție (14%). În 2,1% dintre cazuri, persoana a suferit un accident vascular cerebral, în 0,7% dintre cazuri, a suferit de demență și în 0,6% dintre cazuri, de hemoragie cerebrală, riscul crescând odată cu severitatea bolii.

Citiți și:
Covid-19: Opțiuni terapeutice pentru fiecare stadiu al bolii
Tehnologie de control comportamental: stimularea cerebrală cu electrozi care modifică funcțiile creierului

 

yogaesoteric
18 octombrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More