Oameni de știință britanici au descoperit un remediu eficace împotriva cancerului

 

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare cu privire la Cancer din Londra au testat un nou remediu pentru cancer care s-a dovedit eficient în tratarea mai multor forme de tumori maligne, potrivit revistei Lancet Oncology.

Studiile clinice la care a fost supus un medicament citotoxic au demonstrat eficacitatea acestuia în tratarea mai multor tipuri de cancer, se arată în studiul publicat în prestigioasa revistă.

La testările clinice ale substanței tisotumab vedotin au participat 147 de pacienți. Acestea au avut scopul de a evalua efectele terapeutice ale medicamentului și efectele secundare. S-a dovedit că, după cum se precizează în publicație, acesta a jucat rolul de „cal troian”, care pătrunde neîngrădit în celulele canceroase și le anihilează din interior.

Rezultatele acestei cercetări au arătat că această nouă terapie a fost eficientă împotriva cancerului de plămâni, de esofag, de ovare, împotriva cancerului endometrului şi al celui de col uterin sau al vezicii urinare. În plus, starea de sănătate s-a stabilizat în cazul a 27% dintre pacienții cu cancer de vezică urinară și la 7% dintre pacienții care sufereau de cancer endometrial.

Printre complicațiile care au fost detectate sunt diabetul de tip 2, mucozita și febra. Scăderea dozelor a determinat atenuarea efectelor secundare, dar unii pacienţi s-au plâns de sângerări nazale, greaţă, oboseală şi alte simptome.

Oamenii de știință consideră că medicamentul și-a dovedit relativ siguranța și urmează să treacă la următoarea fază a studiilor clinice.

Medicamentul în cauză este compus dintr-un anticorp monoclonal și din monomethylauristatina E, o citotoxină care provoacă distrugerea celulelor patogene.

Citiţi şi:

Noua modalitate de imunoterapie în cancer îndepărtează tumorile mamare avansate, aflate chiar în stadiu cu metastaze

Orice cancer se poate vindeca între 2 şi 16 săptămâni

 

yogaesoteric
21 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More