Oameni de știință lucrează deja la modificarea genetică a plantelor comestibile pentru a le infuza cu vaccinuri experimentale împotriva covid

Milioane de oameni care au refuzat să primească un vaccin experimental ARNm ar putea fi forțați în curând să consume terapia genică în alimente.

Cercetătorii de la Universitatea din California au primit o subvenție de 500.000 de dolari de la Fundația Națională pentru Știință pentru a dezvolta o tehnologie care infiltrează vaccinuri experimentale împotriva covid-19 pe bază de cu ARNm în spanac, salată verde și alte plante comestibile.
Echipa de experți în nanobiotehnologie lucrează în prezent la introducerea ARNm din tehnologia BioNTech în cloroplaste, partea plantelor care instruiește ADN-ul din celulele lor să reproducă materialul vaccinului.
Cercetătorii au sarcina de a demonstra că plantele modificate genetic pot produce suficient ARNm pentru a înlocui vaccinurile împotriva covid și de a le infuza plantelor doza corectă necesară pentru a le consuma ca înlocuitor al vaccinurilor.
Vaccinurile experimentale cu ARNm vor fi comestibile, a explicat Juan Pablo Giraldo, profesor asociat la Departamentul de Botanică și Științe ale Plantelor din cadrul UCR, care conduce cercetarea, într-un comunicat de presă emis de universitate la 16 septembrie.
„În mod ideal, o singură plantă ar produce suficient ARNm pentru a vaccina o singură persoană”, a spus Giraldo. „Testăm această abordare cu spanac și salată verde și avem ca obiectiv pe termen lung ca oamenii să cultive aceste plante în propriile grădini.”
„Fermierii ar putea, de asemenea, să cultive câmpuri întregi cu ele”, a adăugat el.
Transmiterea eficientă a materialului genetic către cloroplastele plantelor, mici organe din celulele plantelor care transformă lumina soarelui în energie pe care planta o poate folosi, este esențială pentru a putea folosi alimentele ca vaccinuri.
„[Cloroplastele sunt] mici fabrici alimentate de lumina soarelui care produc zahăr și alte molecule care permit plantei să crească”, a spus Giraldo. „Ele reprezintă, de asemenea, o sursă neexploatată pentru producerea de molecule dezirabile.”
Modificarea genetică a plantelor comestibile cu vaccinuri experimentale pentru consumul public este punctul culminant al unui vis, a explicat profesorul asociat.
„Unul dintre motivele pentru care am început să lucrez la nanotehnologie a fost acela de a o putea aplica la plante și de a crea noi soluții tehnologice. Nu numai pentru alimente, ci și pentru produse de mare valoare, cum ar fi cele farmaceutice”, a spus el.
În timp ce studiile anterioare au arătat că cloroplastele sunt incapabile să exprime gene care nu fac parte din plantele respective, echipa lui Giraldo livrează material genetic în interiorul unei carcase protectoare către celulele vegetale. Pentru a realiza această terapie genetică fără precedent, Giraldo a apelat la Nicole Steinmetz, profesor de nanoinginerie la UC San Diego.

Nicole Steinmetz

Steinmetz colaborează cu echipa lui Giraldo pentru a utiliza nanotehnologii pentru a infuza în cloroplastele unei plante vaccinul cu ARNm.

Ideea noastră este de a refolosi nanoparticulele naturale, adică virusurile vegetale, pentru a livra genele la plante”, a spus Steinmetz. „Este nevoie să aplici ceva inginerie pentru ca nanoparticulele să ajungă în cloroplaste și, de asemenea, pentru a le face neinfecțioase pentru plante.”

În plus, National Science Foundation le-a acordat lui Giraldo și colegilor săi 1,6 milioane de dolari pentru a dezvolta o tehnologie de „livrare direcționată a azotului”, care utilizează nanomateriale pentru a livra azot, un îngrășământ, direct în cloroplaste.

Între timp, „vaccinul” împotriva covid-19 provoacă mai multe decese decât orice alt vaccin din istorie.

Citiți și:
Vaccinare cu un plasture 3D în loc de seringă
Johns Hopkins: poți fi vaccinat cu un test PCR fără  știi

 

yogaesoteric
16
martie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More