Oamenii de știință din Amsterdam distrug tumorile canceroase de sân în 11 zile fără chimioterapie

Rezultatele cercetărilor prezentate de profesorul Nigel Bundred la Conferința Europeană a Cancerului de Sân de la Amsterdam au arătat eficacitatea unei perechi de medicamente cunoscute sub numele de Herceptin și Lapatinib.

Cele două medicamente sunt deja frecvent utilizate în tratamentul cancerului de sân, dar aceasta este prima dată când au fost utilizate împreună și folosite înainte de intervenția chirurgicală și chimioterapie. Ceea ce s-a descoperit a fost că prin administrarea acestei combinaţii de medicamente au fost eliminate anumite tipuri de cancer de sân în doar 11 zile.
 

Finanțate de Cancer Research UK, aceste medicamente au ca scop să combată o proteină, numită HER2 (receptorul factorului de creștere epidermal uman 2), care stimulează creșterea și diviziunea celulelor canceroase.

Perechea de medicamente ar putea fi întrebuințată și în alte tipuri de cancer.

Ceea ce, de asemenea, face ca acest tratament să fie atât de atrăgător, este faptul că elimină necesitatea chimioterapiei și chirurgiei. Efecte secundare ale chimioterapicelor, cum ar fi căderea părului, vomă și oboseală sunt, de asemenea, evitate, diminuând impactul negativ asupra corpului.

Chimioterapia nu este 100% eficientă, și nici nu este alegerea potrivită pentru o mulțime de pacienți, așa că alternativele sunt binevenite.

Rezultatele studiului

257 de femei cu cancer de sân HER2 pozitiv au fost selectate pentru studiu. La jumătate dintre ele li s-a administrat combinaţia de medicamente Herceptin și Lapatinib, cealaltă jumătate reprezentând grupul de control.

După două săptămâni, 11% dintre cele care au fost tratate cu combinaţia de medicamente nu au mai avut celule canceroase şi 17% din cazuri prezentau tumori mult micşorate, stafidite. În cazul grupului de control, în cadrul căruia femeilor li s-a dat numai Herceptin, nu a fost nicio femeie la care să dispară complet celulele canceroase și doar 3% au prezentat o scădere a mărimii tumorii.

În mod evident, cele două medicamente combinate au un efect puternic de distrugere a celulelor cancerului de sân, faţă de cazurile în care sunt utilizate fiecare separat. Problema este că prin licenţă Herceptinul poate fi utilizat numai împreună cu chimioterapia. Există speranţa ca rezultatele acestui studiu să modifice această stare de fapt. 

Cu toate că există încă mult de lucru, sperăm ca acest medicament să reprezinte un pas important în lupta împotriva uneia dintre bolile cu o rată ridicată de mortalitate.

De asemenea, având în vedere că această boală, cancerul, este o boală care reflectă anumite greșeli pe care ființa în cauză le face, este necesară pentru femeile afectate o abordare nouă, spirituală asupra vieții, o transformare benefică profundă a atitudinii față de oameni și față de sine, o transformare a modului de a se hrăni – adoptarea unei alimentații vegetariene și cât mai naturale.

În tratamentul acestei maladii teribile s-au obţinut şi alte rezultate excelente, cu ulei de canabis (cânepă), bicarbonat de sodiu cu lămâie, terapia Gerson sau terapia Breuss etc.


Citiţi şi:

Ghimbirul este mai eficient de 10.000 de ori împotriva cancerului decât citostaticele

Cancerul – oglindă a afectării psihice negative şi problemă de sănătate publică

Uleiul natural de cocos ucide 93% dintre celulele cancerului de colon în 48 de ore

 

yogaesoteric
12 februarie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More