OMS vrea să vaccineze 70% din populația globului până la jumătatea anului 2022

Într-o conferință de presă, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și directorul general al OMS (structură în cadrul ONU), Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-au lansat în perorații despre vaccinurile „binefăcătoare” și planul de injectare a popoarelor lumii pe termen scurt și mediu.

Dacă primul a cerut facilitarea accesului la seruri experimentale covid pentru statele mai puțin dezvoltate, Ghebreyesus a afirmat că dorește ca procentul de populație complet vaccinată pe întregul glob să ajungă la 70% până în vara anului 2022.

Un fel de „plan cincinal” executabil în doar doi ani!

Pentru a atinge aceste obiective, vom avea nevoie de cel puțin 11 miliarde de doze de vaccinuri. Nu este vorba despre o problemă de aprovizionare, ci de repartizare”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Până la sfârșitul lunii septembrie 2021, aproximativ 6,5 miliarde de doze au fost deja administrate la nivel global. Producția mondială de vaccinuri a ajuns de acum la aproape 1,5 miliarde de doze pe lună, oferta este suficientă pentru atingerea obiectivelor noastre, cu condiția ca dozele să fie distribuite echitabil”, a adăugat directorul OMS.

Secretarul general al ONU a continuat cu ideea de „distribuire echitabilă” a „vaccinurilor”, condiție esențială pentru înfrățirea popoarelor întru „vaccinare” covid.

Pentru a obține cele 11 miliarde de doze de care are nevoie planul global de vaccinare covid, OMS a cerut producătorilor să opereze transferuri de tehnologie și să favorizeze dispozitivul internațional COVAX și Fondul African pentru Achiziționarea de Vaccinuri (AVAT), creat de Uniunea Africană.

De asemenea, OMS a cerut țărilor lumii să împartă dozele între ele.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat, totodată, că OMS a stabilit o definiție oficială a afecțiunii denumite în limbaj comun „Covid de lungă durată”, ale cărei simptome frecvente sunt oboseala, dificultățile respiratorii și disfuncționalitățile cognitive. Conform acestei definiții, simptomele este necesar să dureze cel puțin două luni și să nu poată fi explicate prin alte cauze medicale, a precizat directorul general al OMS.

Citiți și:
Efectele adverse ale vaccinurilor covid-19 așa cum le are raportate OMS (Poză)
Vaccinarea perpetuă: Anul viitor vor fi produse 12 miliarde de doze de vaccin anticovid-19 la nivel mondial, potrivit unui document intern al OMS
OMS schimbă pe furiș definiția imunității de turmă, care de acum este legată exclusiv de vaccinare

 

yogaesoteric
27 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More