Vaccinarea perpetuă: Anul viitor vor fi produse 12 miliarde de doze de vaccin anticovid-19 la nivel mondial, potrivit unui document intern al OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a preconizat că persoanele cele mai vulnerabile la covid-19, cum ar fi persoanele în vârstă, vor trebui să primească un rapel anual de vaccin pentru a fi protejate împotriva variantelor, se arată într-un document intern consultat de Reuters.

Estimarea este inclusă într-un raport care a fost discutat în cadrul unei reuniuni a consiliului de administrație al Gavi, o alianță pentru vaccinuri care codirijează programul de vaccinare împotriva covid-19 al OMS, COVAX. Prognoza poate suferi modificări și este, de asemenea, asociată cu alte două scenarii mai puțin probabile.

Producătorii de vaccinuri Moderna Inc. și Pfizer Inc., împreună cu partenerul său german BioNTech, au fost foarte vocali în opinia lor că lumea are nevoie de vaccinuri de rapel pentru a menține niveluri ridicate de imunitate.

Documentul arată că OMS ia în considerare rapelurile anuale pentru persoanele cu risc ridicat ca scenariu de bază și rapeluri la fiecare doi ani pentru populația generală.

Documentul nu precizează cum s-a ajuns la aceste concluzii, dar arată că, în cadrul scenariului de bază, ar continua să apară noi variante, iar vaccinurile ar fi actualizate în mod regulat pentru a face față acestor amenințări.

Agenția ONU a refuzat să comenteze conținutul documentului intern.

Documentul, care datează din 8 iunie, prevede, de asemenea, în cazul de bază, că anul viitor vor fi produse 12 miliarde de doze de vaccin covid-19 la nivel mondial. Această cifră ar fi ușor mai mare decât prognoza de 11 miliarde de doze pentru acest an, citată de Federația Internațională a Asociațiilor și Producătorilor Farmaceutici (IFPMA), semnalând că agenția ONU nu se așteaptă la o creștere semnificativă a producției de vaccinuri în 2022.

Documentul nu semnalează ce tehnologii ar putea fi eliminate, dar Uniunea Europeană, care a rezervat cel mai mare volum de vaccinuri împotriva covid-19 din lume, a pariat puternic pe vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager (ARNm), cum ar fi cele de la Pfizer și Moderna, și a renunțat la unele achiziții de vaccinuri cu vectori virali de la AstraZeneca Plc și Johnson & Johnson.

Citiți și:
Se vor opri vreodată din vaccinare? Câte sute de miliarde de euro face Pfizer până în 2023?
Salman Zarka, ţarul covid din Israel, cere pregătirea pentru DOZA A PATRA: „Așa va fi viața noastră de acum încolo, în valuri”

 

yogaesoteric
4 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More