Opinie în France Soir: Eficacitatea vaccinării în Israel – datele indică inutilitatea pașaportului sanitar

Website-ul oficial de monitorizare a datelor israeliene privitoare la covid furnizează diferite statistici în funcție de statutul vaccinal.

Cele mai interesante cifre sunt cele privitoare la contaminări și la cazurile grave de covid după clasa de vârstă și după statutul vaccinal. Analiză care permite un consimțământ informat.

Pe website aceste date sunt reprezentate astfel (pacienți activi sunt contaminații):

Această transparență este salutară, iar platforma Santé publique France (Sănătatea publică franceză) este invitată să facă același analiză, să publice aceleași statistici pentru Franța.

Consimțământul liber și informat vine cu acest preț, pentru ca fiecare să poată să își evalueze balanța beneficiu /risc înaintea deciziei de a se vaccina sau nu, ori de a decide sau nu cu privire la o persoană asupra căreia exercită o autoritate.

Ca urmare a publicării acestor date, Colectivul cetățenesc (Le Collectif citoyen) a procedat la o primă analiză pentru evaluarea eficacității vaccinale în termeni de prevenție a contaminării și prevenția cazurilor de covid grave.

Extracția datelor a avut loc la 02/08/2021; am comparat pentru fiecare categorie de vârstă procentul de contaminați total vaccinați cu rata acoperiri vaccinale a aceleiași categorii de vârstă. Această ultimă informație figurează pe același site. Am exclus pe cei sub 20 de ani din analiză pentru că repartiția pe vârstă nu este identică între cele două elemente comparate.

1. Pe fișa cu CONTAMINARE, comparația este sintetizată în tabelul de jos:

Constatăm la studierea acestui tabel că proporția persoanelor vaccinate contaminate este echivalentă cu rata acoperirii vaccinale în fiecare categorie de vârstă. Aceasta ne face să conchidem că eficacitatea vaccinului asupra contaminării și transmisiei este foarte redusă sau cvasi-inexistentă.

2.Pe fișa cu CAZURI GRAVE, tabloul sintezei este următorul:

Analiza tabelului ne face să constatăm existența unei eficacități asupra prevenirii cazurilor grave. Dar din păcate această eficacitate se diminuează cu vârsta. Această constatare a determinat probabil decizia guvernului israelian de a administra o a treia doză celor de peste 60 de ani.

Ar fi interesant de știut dacă această scădere a eficacității se datorează vârstei sau duratei de protecție, căci persoanele în vârstă au fost primele vaccinate în Israel. Monitorizarea persoanelor ce vor primi a treia doză ne va furniza concluziile asupra cauzei acestei scăderi de eficacitate cu vârsta.

În concluzie, datele israeliene demonstrează clar că vaccinul este puțin eficace împotriva transmiterii bolii. Aceeași constatare a fost făcută și în Statele Unite în clusterul din Massachusetts.

Aceste rezultate fac complet caduc pașaportul sanitar, așa cum este el definit acum în Franța. Politica vaccinări în masă este necesar să fie pusă sub semnul întrebării. Căci victimele virusului SARS-Cov-2 sunt în principal persoanele în vârstă.

Cu o astfel de eficacitate vaccinală în cadrul acestei populații, vaccinul este departe de a fi soluția magică pentru a o proteja. Generalizarea măștii FFP2 și căutarea de tratamente sunt elementele indispensabile pentru a ne proteja apropiații.

A nu vaccina oamenii care nu sunt expuși riscului este de asemenea un element de protecție a populației în vârstă. Deoarece aceasta diminuează probabilitatea apariției unei variante rezistente la vaccinul de care persoanele în vârstă sunt primele care pot avea un beneficiu.

Articol publicat pe France Soir în data de 4 august, sub semnătura Le Collectif citoyen

Citiți și:
Mii de israelieni au cumpărat certificate de vaccinare false
Pașaportul sanitar, vaccinarea obligatorie. Cetățenii patriei Libertății se vor vedea deposedați de libertăți? Ce legi au oamenii de partea lor
Pașaportul de vaccinare, INTERZIS pe cale judecătorească în regiunea Andaluzia din Spania și în Insulele Canare

yogaesoteric
25 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More