Opriţi carantina!

 

„Chiar şi în condiții normale, atunci când ieşi din casă există riscul să dea o maşină peste tine sau să ai un accident fiind la volan; oricum, accidentele rutiere fac mult mai multe victime, iar riscul ţine de modul oamenilor de a fi. Consecinţele claustrării sunt inimaginabile, iar decidenţii ar fi normal să se gândească şi la ele”, dr. Karin Mölling.

Prof. dr. virolog Karin Mölling este cercetător al SIDA, recunoscut la nivel internațional. Până în anul 2009 a fost directorul Institutului de Virologie medicală la Universitatea din Zurich. În anul 2007 a primit Swiss-Award, un premiu elvețian acordat personalităților remarcabile, iar în anul 2018, decorația Ordinul de Merit clasa I a Republicii Federale Germania.

Redăm mai jos din pledoaria sa cu privire la pericolul carantinării:

„Eu cred că toate situațiile sunt «decupate» în așa fel încât să se transmită o anumită panică. Eu nu sunt economist. Aud doar vocea oamenilor. Cu toții spun: «faceți ceva!».

Tot ce îmi doresc este să previn carantina. Am fost întrebată ce cred despre bătrânii care merg la plimbare. Pot spune doar atât: da, ar fi bine să o facă! Aerul proaspăt este bun pentru că micşorează concentraţia de virusuri. Toată lumea își poate imagina aceasta. Al doilea aspect este că apare acțiunea benefică a soarelui. Lumina ultravioletă ucide virusurile. Este bine pentru copiii care se joacă afară, care fac sport afară. Este bine afară! Este cel mai bine dacă am putea rămâne afară! Sub nicio formă închiși în case, în carantină!

Chiar dacă ar fi adevărat că acest virus ar fi dus la o pandemie, ceea ce ar însemna că este foarte contagios și că este prezent în multe țări, el nu reprezintă o cauză a unei boli severe. Există o rudă a acestui virus, Mers-Corona, la cămile. 37% dintre cămilele infectate mor. Există de asemenea virusul Ebola: cei care sunt infectați au o probabilitate de 90% să moară. Aceste ordine de mărime nu își au locul aici! Numărul celor infectați și rata exactă a mortalității nu sunt în întregime cunoscute. Din această cauză rata mortalității fluctuează, dar ea este mică.

Cred că ceea se petrece acum are loc mai mult sau mai puțin în fiecare iarnă. Acum doi ani a fost ceva notabil cu gripa. Testul pentru SARS-Corona 2 nu era pe atunci cunoscut. S-ar putea ca acest virus să fi jucat un rol. Nimeni nu știe. Am avut un sezon de iarnă un pic întârziat. Gripa s-a dus, iar SARS-Corona 2 a fost în ascensiune. Chiar dacă rata de contagiune a fost foarte mare, în opinia mea, boala nu este la fel de rea ca gripa. Când am avut gripă, am crezut că voi muri. Toți cei care au avut SARS-Corona 2 îmi spun că nu la fel a fost în cazul lor.

Politicienii se referă la virologi precum profesorul Christian Drosten când iau astfel de măsuri precum cele implementate acum, care restrâng puternic viața publică. Exagerează!

Domnul Drosten este un foarte priceput om de știință. De asemenea, el știe datele mai bine decât alții. Iar el este cel care a conceput testul. Testul ne-a făcut să ne dăm seama că oamenii nu au doar gripă, ci și un alt virus. Domnul Drosten nu ia decizii. El spune doar: «acesta ar putea fi cazul, sau nu ar putea fi cazul!». Și evită predicțiile. Cel puțin în faza inițială el nu a fost de acord să se închidă urgent școlile. Mai târziu, a apărut în presă că el ar fi în favoarea acestei măsuri.

Există de asemenea opinii variate în rândul virologilor. Există printre ei agitatori ai gloatei, să-i trecem cu vederea pentru moment. Institutul Robert Koch împinge predicţiile un pic cam departe. Deși este o autoritate de sănătate, este structurat diferit față de știință.

L-am auzit pe domnul Wieler de la Institutul Robert Koch spunând că se așteaptă ca zece milioane de oameni să fie infectați. Este necesar să afirm: infectații nu sunt nici pe departe cea mai mare problemă! Este necesar să fie protejați bătrânii! Și marile focare de infecție! În caz de îndoială, virologia înseamnă izolare, protejare. Asta facem la aeroporturi. Dar nu sunt de acord, așa cum spun unii dintre colegii mei, că este necesar să luăm aceleași măsuri în viața privată, în restaurante, în familie, în grădinițe și mai presus de toate la locurile de joacă.

Grădinițele, școlile și restaurantele nu ar fi necesar să fie închise, așa cum se petrece acum. Se vorbește chiar de o carantină totală. Liderul din Bavaria, Soder, a afirmat deja aceasta. Cancelarul Merkel a lăsat de asemenea deschisă această posibilitate. A vorbit de un «simț al proporțiilor». Un simț al proporțiilor este ceva diferit în opinia mea. În sine, boala este ca o gripă într-o iarnă normală.

Politicienii spun: vrem să prevenim 20.000 de morți. Din acest motiv vrem să intervenim drastic în viața societății. De unde a apărut brusc această nevoie? Este oare o imitație a ceea ce s-a petrecut în China? Nimeni nu a făcut asta în urmă cu doi ani când a fost gripă! Știu că oamenii îmi vor spune: «gripa este diferită de această boală». Dar gripa este o boală foarte serioasă, să fim bine înțeleși. 25.000 de morți sunt foarte mulți și nu ne dorim aceasta. Dar spitalele s-au descurcat. Iar acum noi ne temem că spitalele nu pot face față, că avem nevoie de mai multe ventilatoare, în schimb am concediat 4.700 de asistente?

Nimeni nu se întreabă: sunt cifrele eronate în Italia? Cum știm, cât de mulți oameni sunt testați? De cât timp sunt testele la dispoziția autorităților? Te poți uita la aceste curbe de creștere și poți vedea unde ești. Chiar dacă suntem pe un trend crescător, dacă numărul celor infectați este de 100 de ori mai mare, atunci rata mortalității este aceeași.

Noul virus vine din China deoarece virusurile apar când avem o mare densitate a populației. Ebola a rămas mereu în junglă până când a apărut mobilitatea: călătoriile, vasele, trenurile, călătoriile la piețele săptămânale și școlile. Apoi am descoperit dintr-odată Ebola în trei țări. Există o diferență mare între urban și rural. De ce? Din cauza densității populației, a poluării aerului, a densității din apartamente. În cazul Chinei, poluarea aerului nu este niciodată menționată, deoarece este produsă de industriile care există încă în oraș și care își protejează interesele.

În urmă cu doi ani, când am fost la Beijing, severitatea poluării aerului depindea, de asemenea, de ora din zi și de vânt. Oamenii din China tușesc. Se numește tuse de Beijing. Este o tuse care apare din cauza faptului că plămânii oamenilor sunt afectați de poluarea aerului. Dar nu este o tuse produsă de virusuri, ci de particule de praf! Acesta este cu siguranță un factor, dar nu am citit despre el nicăieri. Eu însă am fost în China și am scris o lucrare despre această situație.

Nu te infectezi pe străzi! Aerul diluează concentraţia de virusuri iar soarele cu razele ultraviolete îi ucide, nu carantina! Cu siguranță, în interior riscul de infecție este uriaș. Interioarele sunt mult mai contagioase decât aerul proaspăt de afară. Carantina în fapt are un impact nefast. Nu ne putem compara cu China: smog, densitatea populației și toate celelalte. Noi nu avem problemele acestea.

Carantina este singura măsură de care mă tem. Este o soluție greșită! Tocmai din acest motiv m-am decis să vorbesc. Este singurul mod de a băga la loc spiridușul în sticlă. Celelalte rele s-au produs deja. Mai sper că vor apărea testele rapide, deși sunt dificil de produs. Este necesar să se treacă printr-un proces de validare, să vezi dacă funcționează așa cum este necesar. Din câte știu, testele pentru SARS-Corona 2 nu au fost validate, nu au fost cu adevărat verificate. Chinezii chiar au ajustat testul. Este dificil de făcut.

Eu aceasta pot să vă sfătuiesc: sub nicio formă carantină! Iar apoi, cât mai mult aer proaspăt și raze ultraviolete. Mai mult, deschideți grădinițele și școlile, în loc de a arunca familiile în haos. Școlile sunt cele mai bune locuri de a-i aduna și de unde afli cum se transmite lanțul infecțios. Poți controla asta și poți reacționa. Tinerii ies și mănâncă înghețată. Ar fi mai bine să bea ceva fierbinte! Dar sub nicio formă nu este nevoie să fie carantinați!

Oamenii este indicat să meargă la restaurante pe propriul risc. Când vremea este frumoasă, nu poți ține oamenii blocați în case. Aud asta în familie: «ce facem cu copiii când este vreme frumoasă?». Poți face asta o săptămână, maxim două. De asemenea este esențial să fie construită cumva imunitatea și doar prin contact se poate face asta.

Este virusul Zika. Există virusul febrei West Nile care se răspândește de la New York la San Francisco în cinci ani, de la o singură pasăre care a căzut moartă în New York. Virusurile sunt atât de adaptabile și versatile. Dar virusurile ar putea fi de asemenea salvatorii noștri. În prezent scriu o carte despre virusuri care ucid bacteriile. Ele fac aceasta când se multiplică și poate că astfel fac o alianță cu noi pentru a lupta contra bacteriilor multirezistente.

Virusurile fac parte din viața noastră, la fel ca microorganismele și bacteriile. Sunt de mai mult timp pe pământ decât noi. Virusurile sunt atât de flexibile și adaptabile și atât de inovatoare. Ne-au ajutat să fim ceea ce suntem. Există de la începuturile evoluției. Ceea ce vedem acum este o evoluție în ritm foarte rapid. Virusurile au cele mai puternice și rapide evoluții din lume. Sunt cea mai mare populație din lume. Numărul lor este mai mare decât al stelelor de pe cer sau al firelor de nisip. În principiu, numărul mare al virusurilor nu ne face bolnavi. Nu sunt decât vreo 250 de virusuri care potențial ne îmbolnăvesc. Boala este determinată de parametrii umani.

Dacă vom închide oamenii în case, virusul nu va muri, ci se va duce la căței și pisici. Întotdeauna găsește o cale de ieșire. Nu putem opri asta. Virusul nu va muri și nu va dispărea. Aceasta este estimarea mea.”


Citiți și:

Şeful Consiliului Ştiinţific din Franţa: «Preţul carantinei, prea mare.»

Didier Raoult nu crede în carantină!

 

yogaesoteric
30 iulie 2020
 

 


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More