Opt plante medicinale pe care le poți folosi pentru a trata aproape orice boală!

 

Menta
Maceratul de mentă tratează afecțiunile digestive. De asemenea, îl poți folosi sub formă de comprese, pentru a trata durerile locale.

Măcrișul
Această plantă poate fi consumată proaspătă în salate. Ea conține multe vitamine și minerale, frunzele sale fiind bogate în fier, și are de asemenea efect laxativ și antiseptic.

Afinele
Sunt bogate în antioxidanți și întăresc sistemul imunitar și sangvin. Pot trata afecțiunile stomacale, durerile în gât, afecțiunile de la nivelul gingiilor și inflamațiile articulare.
Pentru tratarea tusei, preparați un sirop natural, amestecând rădăcină de afine cu miere și sirop de arțar.

Papura
Este o plantă ușor de digerat și poate preveni apariția multor boli. Ea conține din abundență vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier, fosfor, mangan, seleniu, cupru și sodiu. Este practic un complex de vitamine ce întărește sistemul imunitar, ferindu-te de apariția oricărei boli. De la această plantă se consumă lăstarii tineri, rădăcina și floarea.

Coada șoricelului
Maceratul din coada șoricelului tratează eficient rănile de la nivelul pielii. Aplicați-l proaspăt, direct pe rană, pentru a opri sângerarea și a preveni apariția infecțiilor. Această plantă ajută și la tratarea bolilor renale sau hepatice.

Păpădie
Maceratul de păpădie este un bun diuretic, purifică sângele și tratează afecțiunile tractului urinar. Este o plantă plină de vitamine și minerale.

Ghimbir
Ghimbirul este o plantă vindecătoare foarte versatilă, cu numeroase proprietăți importante. Planta se folosește inclusiv pe post de condiment la prepararea mâncării în multe colțuri ale lumii. Poate fi consumat proaspăt ori sub formă de ceai sau macerat, obținut din câteva bucățele de ghimbir adăugate la o cană de apă și lăsate la macerat timp de 4-6 ore.
Ghimbirul calmează durerile articulare și cele musculare, desfundă sinusurile, îmbunătățește absorbția nutrienților în organism, ajută la detoxifierea colonului, reduce aciditatea stomacală, eliminând totodată indigestia.

Dragavei
Tratează inflamația și previne formarea pietrelor la rinichi. Această plantă reglează sistemul circulator.


Citiți și:

Plantele au efecte care nu sunt doar de natură fizică

Pulberile din plante

Medicina tibetană – un concept holistic de sănătate
 

yogaesoteric
23 iulie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More