Otrava din cafeaua pe care foarte mulți oameni o beau zilnic

Despre cafea şi proprietățile ei, sau despre faptul că este dăunătoare, s-a tot scris şi se va mai scrie. Astăzi, vă prezentăm un alt punct de vedere despre licoarea pe care toţi consumatorii ei o adoră.

1. Cafeaua conţine cofeină, un alcaloid pe care planta de cafea îl foloseşte pentru a ucide insectele care îi mănâncă seminţele.

2. Imaginile RMN realizate înainte şi după consumul unei ceşti de cafea au arătat o scădere a fluxul sanguin către creier cu 45%. Atunci când măsurarea fluxului de sânge a fost şi mai precisă, ea a arătat de fapt o reducere a cantităţii de sânge care ajungea la creier cu 52% după consumarea doar a unei mici căni de cafea.

3. Studiile de imagistică a creierului la consumatorii cronici de cafea au arătat că aceştia prezintă aceeaşi degradare a creierului ca alcoolicii cronici, fumătorii de ţigări, pacienţii cu Parkinson şi utilizatorii de marijuana.

4. Cafeaua poate provoca un impuls pentru a declanșa mişcarea accelerată a intestinelor, deoarece acesta este un mod în care organismul încearcă să elimine otrava ajunsă în tubul digestiv. Durerea bruscă după consumul de cafea este unul dintre mecanismele de apărare a organismului faţă de otravă.

5. Cafeaua creşte energia prin intermediul reacţiei metabolice a organismului uman în procesul de „luptă sau fugiˮ (proprie sistemului nervos simpatic), deoarece organismul se teme de otrava pe bază de cafeină. Cafeaua nu dă energie, ci consumă energia organismului. Energia pe care o persoană o simte când bea cafea se datorează suprasolicitării organismului (ca urmare a stimulării sistemului nervos simpatic), deoarece cofeina este o otravă şi toate otrăvurile activează eliberarea de energie în organism (mecanismul „luptă sau fugiˮ), pentru ca acesta să se poată apăra. Astfel, cafeaua consumă energia organismului lăsând persoana din ce în ce mai epuizată pe zi ce trece, stabilind în acest mod o periculoasă dependenţă de stimulare energetică… dependenţa de cafea pentru senzaţia de a fi plini de energie.

6. Când reacţia „luptă sau fugiˮ este declanşată în organism, se activează centrii creierului şi sistemele hormonale care sunt implicate în agresiune, violenţă, luarea de decizii iraţionale şi ilogice, gelozie, furie, frică şi paranoia. Cafeaua generează o funcţionare psiho-mentală inferioară, ce include într-o anumită măsură o parte din fiecare răspuns emoţional nefast pe care organismul îl poate genera.

7. În urma măsurătorilor, s-a constatat că o ceaşcă de cafea activează reacția „luptă sau fugiˮ timp de 3 săptămâni consecutive, chiar dacă nu s-a mai consumat altă ceaşcă de cafea după cea iniţială. Așadar, o ceaşcă de cafea otrăveşte organismul timp de trei săptămâni.

8. Când se consumă cafea (cofeină), creierul limbic (paleocortexul, numit şi „creierul visceralˮ, în legătură cu subconştientul) este hiperactivat iar centrii superiori de învăţare sunt inhibaţi. Partea limbică a creierului este conexă cu impulsurile sexuale, reproducerea, protecţia teritoriului, achiziţia de alimente şi siguranţa personală.

Procesele psiho-mentale asociate creierului limbic reprezintă partea cea mai primitivă şi cea mai puţin dezvoltată a complexului psiho-mental. S-a constatat că dacă cineva doreşte să fie mai inteligent ca o altă persoană sau să o domine, aceasta este cu ușurință realizabil prin activarea sistemul limbic al acelei persoane, deoarece o aduce la nivelul de dezvoltare mentală a unui copil.

9. Pilula contraceptivă inhibă eliminarea cofeinei ingerate. Acest efect este crescut dramatic de consumul de alcool sau medicamente împotriva durerii, determinând astfel multe cazuri de otrăvire cu cofeină, care sunt tratate ca fiind cu totul altceva când persoana ajunge la spital.

10. Cafeaua s-a demonstrat că provoacă creşterea în dimensiuni a prostatei, anxietate ridicată, insomnie, depresie, defecte congenitale la descendenți, sindroame dureroase, diverse tipuri de respiraţie nenaturală, leziuni cerebrale, hiperactivitate, tulburări de învăţare (din cauza leziunilor cerebrale), tulburări comportamentale, oboseală, anumite tipuri de cancer, boala Chron, colită, sindromul intestinului iritabil, ulcere, scăderea fierului în sânge, boli de inimă, dureri de cap, sindrom premenstrual, incidenţă crescută a leziunilor musculare şi ale tendoanelor, dureri articulare, infarct miocardic, accident vascular cerebral.

11. Cafeaua cauzează creșterea depunerilor de grăsime în organism și provoacă celulită. Prin declanșarea reacției „luptă sau fugiˮ, organismul îşi modifică procesele metabolice și folosește ca sursă principală de combustibil grăsimea, în loc de glucide care sunt utilizate în condiţii normale. Activarea constantă a stării „luptă sau fugiˮ (prin ingestia zilnică de otravă de cafeină) determină o orientare metabolică către depozitarea și conservarea grăsimilor, deoarece organismul preferă lipidele ca sursă de combustibil atunci când luptă împotriva oricărui intrus toxic, întrucât grăsimea poate furniza 9 calorii pe gram, spre deosebire de 4 calorii pe gram date de metabolizarea glucidelor sau a proteinelor. Cafeaua distruge, de asemenea, mușchii, deoarece trupul își denaturează intenționat structura acestora atunci când este otrăvit cronic, pentru a facilita depozitarea suplimentară a grăsimilor.

Citiţi şi:

Înlocuitori benefici și perfect naturali pentru cafea. Beneficiile uimitoare ale energizanţilor naturali

Cum se instalează cancerul, fără să bagi de seamă, dacă bei cafea pe stomacul gol

yogaesoteric

30 mai 2019 
 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More