Panică în Lesotho ca urmare a vaccinării ROR
În Lesotho (țară în Africa de Sud), o campanie de vaccinare ROR din martie 2017 a devenit catastrofă naţională. Sute de copii vaccinaţi au dezvoltat efecte secundare extreme şi simptome de rujeolă, fiind necesară spitalizarea lor.
Se pretinde că vaccinul ROR ar proteja contra rujeolei, oreionului şi rubeolei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă două doze de ROR. Prima se administrează între 12-15 luni; a doua doză se administrează între 4-6 ani.
Într-un comunicat scurt, publicat după catastrofa vaccinală, OMS a declarat că autorităţile erau conştiente de existenţa mai multor cazuri de vătămare postvaccinală care se prezentaseră la diverse spitale, iar părinţii relataseră fără excepţie că simptomele erau direct legate de vaccinarea ROR.
Ministerul Sănătăţii a declarat că dacă s-ar adeveri că efectele nefaste se datorau vaccinării, întregul sistem ar fi examinat şi se vor lua măsuri. (Evident, faptul că sute de copii cu efecte secundare extreme nu părea încă a fi suficient… Când maşinile Volkswagen s-au dovedit a avea defecţiuni, vânzările s-au oprit imediat şi maşinile au fost înlocuite. Însă sute de copii vătămaţi de vaccinul ROR… ah, nu contează aşa mult).
„Ministerul ia în serios chestiunea, OMS a fost informată, la fel şi alte asociaţii internaţionale”, declara comunicatul.
„Echipele de supraveghere sunt deja la faţa locului pentru a urmări cazurile raportate.”
Ministerul a declarat că în campania de vaccinare cu probleme, copiii primiseră şi pastile împotriva eczemelor, vitamina A plus vaccinul ROR, ceea ce indică faptul că aceste produse provin în esenţă de la producătorii evaluaţi în mod critic de OMS.
Au admis totuşi că acele cazuri semnalate şi fotografiile copiilor sugerau prezenţa unor viermi intestinali şi că „un studiu recent arătase că peste 50% din copiii din acea regiune aveau viermi”.
Ce paradox, acei „viermi” nu îmbolnăviseră pe nimeni ÎNAINTE DE VACCINARE!
În capitala Maseru, mass-media a fost inundată de apelurile părinţilor îngrijoraţi, care cereau sfaturi cu privire la „epidemia” de vătămări postvaccinale, în timp ce cifra cazurilor continua să crească.
Ziarul African Independent a anunţat că unii copii prezentau o formă de rujeolă – inclusiv erupţii cutanate, temperatură ridicată, pierderea apetitului şi stare generală proastă, de asemenea dureri ale articulaţiilor.
Citiți și:
yogaesoteric
22 noiembrie 2018