Papagali şi corupţi – Judecătoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timiş nimiceşte inamicii SIIJ

Fanaticii care ţin morţiş să distrugă Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) sunt doar nişte bieţi papagali sau – chiar mai grav – o adunătură de corupţi, care vor cu tot dinadinsul să controleze judecătorii şi procurorii, şantajându-i cu dosare penale.

Zdrobitoarea acuzaţie a venit vineri, 22 ianuarie 2021, din partea judecătoarei Adriana Stoicescu, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Timiş, în contextul binecunoscutului scandal din coaliţia de guvernare, în care PNL şi USR trag cu dinţii pentru închiderea SIIJ, în timp ce UDMR încă are îndoieli în această privinţă.

Nimicirea SIIJ nu va însemna altceva decât întoarcerea magistraţilor sub cizma DNA, aceasta putând lejer, la fel ca înainte, să-i şantajeze cu dosare penale pe judecătorii şi procurorii care nu dau soluţii pe placul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a subliniat Adriana Stoicescu.

Fosta preşedintă a Tribunalului Timiş a avertizat că politicienii care acum dau asaltul la secţia specială nu vor înţelege importanţa SIIJ decât în ipoteza în care ar ajunge ei înşişi victime ale unei execuţii judiciare, iar judecătorul chemat să soluţioneze dosarul va fi la rândul lui şantajat de către DNA cu un dosar penal.

În acelaşi context, Stoicescu le-a atras atenţia talibanilor anti-SIIJ că, în loc să acuze secţia specială de ineficiență, mai bine ar modifica legea, astfel încât unitatea de parchet să beneficieze de o mai generoasă schemă de personal şi de structuri teritoriale.

Prezentăm mesajul de pe Facebook al judecătoarei Adriana Stoicescu:

Nimic nu poate distruge apetenţa politicianului român pentru minciună. Pentru că numai aşa se poate explica obsesia pentru desfiinţarea secţiei speciale.

 Inconsecventa discursului public şi aberaţiile exhibate cu o seninătate greu de egalat ascund, de fapt, dorinţa obsesivă pentru reîntoarcerea judecătorilor sub papucul terorii şi al controlului politic.

 Este de-a dreptul hilar, dacă nu ar fi dezastruos, cum politicientii îşi dau cu stângul în dreptul în încercarea de a-şi motiva obsesia.

 Pe rând, secţia a fost un instrument politic pentru dirijarea magistraţilor, apoi un mod de a acoperi magistraţii corupţi sau un detergent pentru magistraţii infractori.

 Este ineficientă pentru că nu munceşte destul, dar dacă ar scoate dosare pe bandă rulantă ar fi criticată pentru că abuzează psihic magistraţii.

 Este incredibil cât puteţi fi, dragi politicieni, de penibili. Toate eforturile voastre au fost canalizate pentru a face secţia nefuncţională şi ineficientă.

Cum să funcţionezi cu 5 procurori dintr-o schemă de 15? Fără conducere numită şi fără suficienţi politisiţi? Cu stivă de dosare preluate de la DNA şi neştiind, de fapt, de ce să te apuci mai întâi?

Cum să munceşti când zi de zi eşti tocat că mâine vei dispărea?

Când o imensă adunare de papagali îţi repetă că secţia este duşmanul nr. 1 al independenţei magistraţilor?

 Nu ar fi mai simplu şi mai onest să veniţi şi să spuneţi ceea ce gândiţi, de fapt?

«Nu vrem să se afle adevărul. Nu vrem să se afle câte abuzuri s-au comis, câţi magistraţi au fost distruşi, câte vieţi nenorocite. Vrem ca minciuna să fie întronată ca adevăr absolut.»

 Secţia specială este cel mai mare duşman al politicienilor corupţi, dornici să controleze şi să execute magistraţii prin dosare făcute la comandă.

Secţia specială este cel mai mare duşman al minciunii ridicate la rang de lege, care a dominat ultimii 20 de ani ai societăţii româneşti.

Ceea ce nu înţelegeţi, dragi politicieni, este că minciuna asta vă va costa pe toţi. Când veţi ajunge dvs sau cei apropiaţi în postura de victime colaterale, judecaţi de un om terorizat, în baza unui protocol renăscut din propria-i cenuşă, şantajat că a fluierat în biserică în urmă cu un secol, pe un ton neortodox, ei bine, să nu încercaţi să vă plângeţi.

Nu va mai fi nimeni să vă asculte. Vom fi toţi la muncă la noul canal, burduşiţi de dosare penale, spre gloria şi mărirea noii religii, justiţia pe rit nou.

PS. Nu vă mai chinuiţi să ajustaţi numărul de like-uri, ştiu foarte bine deja câţi oameni citesc…”

 

Citiţi şi:
Reacţii la tentativa de desființare a S.I.I.J. – modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul justiției
Judecătoarea Adriana Stoicescu: Justiţia a fost folosită în scop politic, oamenii minţiţi constant, magistraţii ameninţaţi şi şantajaţi…

 

 

yogaesoteric
12 aprilie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More