Pașii electronici ai Marii Resetări: Sri Lanka – Rația de benzină se dă pe cod QR; Hong Kong – Brățară electronică pentru presupușii infectați cu covid

Noul președinte din Sri Lanka, care este un „contribuitor la Agenda” pentru Forumul Economic Mondial, aplică încă de pe acum un sistem de identificare digitală bazat pe coduri QR pentru a raționaliza benzina pentru cetățeni, informează LifeSiteNews.

După problemele tehnice inițiale, sistemul QR FuelPass a fost testat cu succes astăzi. Proiectul pilot va continua pentru a deveni național. Programul Cota de combustibil dată după ultima cifră a numerelor de înmatriculare va ușura cozile la combustibil în următoarele câteva zile, distribuția accelerându-se în întreaga insulă”, a anunțat ministrul Energiei din Sri Lanka, Kanchana Wijesekera, sub conducerea noului președinte din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe.

Asemeni lui Nicolae Ciucă, și politicianul sri-lankez mulțumește benzinarilor dar și îi muștruluiește pe criticii sistemului: „Le mulțumesc proprietarilor de stații de carburanți care au sprijinit [măsura], publicului care a adoptat și a ajutat [la implementarea ei], forțelor și voluntarilor care au ajutat la implementarea programului. Unele stații de carburanți nu au adoptat sistemul și unele persoane au manipulat și au falsificat codurile QR și nu au dorit ca acesta să fie implementat. Cu toate acestea, va fi aplicat pe întreaga insulă”, a declarat politicianul.

Pe același continent, la circa 4000 de km, autoritățile sanitare din Hong Kong au început încă de pe 15 iulie anul curent un program prin care persoanele infectate cu covid-19 și aflate sub ordin de izolare la domiciliu sunt obligate să poarte brățări electronice cu cip RFID, informează agenția Xinhua.

Prin această măsură se dorește ca persoanele infectate să nu încalce regulile și să nu își părăsească locuințele în mod prematur, a declarat Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong. Lo Chung-mau a precizat că autoritățile din domeniul sanitar vor introduce culoarea roșie pentru codurile QR ale persoanelor infectate în aplicația lor mobilă „LeaveHomeSafe” pentru a le împiedica accesul într-o serie de locații și, de asemenea, va fi implementată înregistrarea cu numele real în aplicație.

Citiți și:
Cei care au inventat codul QR și portofelul digital au înțeles foarte bine sfatul lui Beria
O firmă rusească a introdus tatuaje QR pentru persoanele care s-au vaccinat anticovid
Brățară electronică și alertă sonoră – luate în calcul pentru viitoarele pandemii

yogaesoteric
5 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More