Pastă de dinți care ne ferește de mersul la stomatolog. Ce este atât de special la aceasta?

 

Cercetătorul japonez Kazue Yamagishi a realizat o pastă de dinți pe cât de inedită pe atât de utilă pentru cei cu probleme dentare. Pasta umple golurile și crăpăturile din dinți, refăcând și smalțul dentar în același timp. Aceasta conține compuși similari smalțului dentar, fosfați cristalini de calciu, care sunt componentele principale ale dinților. La câteva secunde după ce pasta este aplicată pe dinți și intră printre spațiile acestora, face să apară o diluare a acizilor aflați pe suprafața dinților. După trei minute, pasta începe să se cristalizeze, se întărește și se modelează pe structura smalțului dentar natural.

Potrivit celor de la Newscientist.com, Kazue Yamagishi împreună cu echipa sa de de la Institutul FAP din Tokyo susțin că pasta poate repara cavitățile mici în doar 15 minute. Pasta umple cavitățile cu cristale lungi care se leagă de structura proprie a dinților, însă folosirea acesteia are nevoie de foarte multă grijă din partea persoanei care se hotărăște să o utilizeze. Amestecul puternic acid, necesar pentru creșterea cristalului, provoacă dureri foarte mari dacă atinge gingiile.


Citiți și:

Combate cariile, afecţiunile gingivale şi albeşte dinţii cu această pastă de dinţi naturală, preparată acasă

Citiți, s-ar putea să vă cadă… plombele! O nouă teorie încearcă să schimbe optica despre cariile dentare

Pasta de dinţi ecologică din România a primit medalie de aur la Salonul de Inventică de la Varşovia

 

yogaesoteric
21 februarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More