Patriarhia Georgiei a făcut apel la politicieni să NU susțină parada gay de la Tbilisi

„Este crucial ca societatea noastră să vadă că democrația europeană nu este o respingere a modului de gândire și de viață a majorității”

Patriarhia Georgiei a făcut un apel oficial către membrii Parlamentului European și către Ambasadele străine de a nu susține sau încuraja evenimentele din perioada 1-5 iulie, organizate sub egida „Tbilisi Pride”, în special parada homosexualilor.
Conform acestei declarații, organizatorii acestor evenimente promovează un stil de viață netradițional, care „conține semne ale provocării și contrazice normele morale, urmărind să legalizeze un păcat grav”.

Patriarhia Georgiană afirmă că respectă dreptul fiecăruia de a alege, dar notează că „impunerea unei alegeri făcute de un grup mic asupra celorlalți este violență, care aduce atingere drepturilor, libertății și alegerilor vastei majorități a societății noastre, indiferent de etnie, religie sau alte afilieri”.

De asemenea, Biserica Georgiei declară că violența și ura sunt complet inacceptabile, „dar la fel de inacceptabil este auto-aprobarea păcatului și tentativa de a-l inocula și altora”. Biserica Ortodoxă a arătat mereu clemență păcătoșilor, dar nu și păcatului.

Ierarhii gruzini susțin că marșul LGBTQ nu are nicio legătură cu demnitatea, deoarece „confundă valorile universale și reprezintă o distorsiune voită a conceptelor acestor valori” și „are un efect nefast drastic asupra minorilor și subminează cele mai bune interese ale copiilor”.

Activitățile din luna „pride” nu protejează cele mai bune interese ale LGBTQ, ci „contribuie la câștigarea de avantaje pentru un grup mic”.

Neglijarea celor menționate mai sus și lipsa de considerație pentru realitatea obiectivă duce la discreditarea valorilor occidentale. Este crucial ca societatea noastră să vadă că democrația europeană nu este o respingere a modului de gândire și de viață a majorității oamenilor și a sentimentelor lor religioase”, adaugă Patriarhia Georgiei.

Comunicatul Patriarhiei gruzine a venit în contextul în care președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit despre nevoia de a purta o „bătălie culturală” împotriva țărilor din Est care au „alte valori” în privința homosexualității.

De asemenea, premierul olandez Mark Rutte a clamat că Ungaria nu are ce căuta în UE, din cauza legii privind protecția minorilor față de homosexualitate și transgenderism.

Recent, Parlamentul European a votat Raportul Matic, un document considerat de extremă stângă, care vorbește despre „persoane care nasc”, inclusiv „bărbați transgender”.

Citiți și:
Analiză despre „Europa post-mortem”: Raportul Matic și triumful culturii morții
Condiții

yogaesoteric
23 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More