Patru doze și degeaba

Cât de cretin e nevoie să fii ca după ce ți-ai vaccinat populația de patru ori să ieși în public fără nicio apăsare și să spui că a patra doză nu oferă protecție împotriva Omicron? Și, după ce că ai fost idiot, fragilizând teribil sistemul imunitar al cetățenilor tăi, să spui că e în regulă și cu infectarea în masă cu Omicron. Păi, idioților, împotriva Omicron ați vaccinat întreaga populație! Credeți că un simplu „am fost un dobitoc” e suficient?

Și ca și cum informația cu vaccinarea nu ar fi suficientă, aflăm că Bibi a supravegheat la scară națională cetățenii prin intermediul spyware-ului Pegasus! Cu alte cuvinte, nu doar că ai băgat otravă-n cetățeni, dar i-ai mai și supravegheat ca la fermă. Nu mai vorbesc de propaganda dementă, cenzurarea în masă și celelalte strategii care arată clar cam ce țară e Israelul.

Vorbeam cu ceva timp în urmă cu un prieten evreu care-și exprima mirarea față de migrarea masivă a evreilor în Israel. „Cum a fost posibil – se întreba el – ca indivizi care au ajuns în elita țărilor în care se aflau, să dea la o parte viața și cariera lor de până atunci pentru a emigra în Israel unde să muncească într-un kibuț?”. Într-adevăr, întrebarea e justă. Doar că răspunsul și l-a dat instantaneu tot el: „Evreul a fost toată istoria în căutarea țării lui, în care să se știe stăpân și-n care a fi evreu să fie o mândrie”.

Acum au găsit-o, dar, din câte văd, pare a fi cea mai periculoasă țară pentru … evrei. Știți ce-i de-a dreptul hilar? Mediile antisemite se întreabă aproape obsesiv: „Cine ne scapă de evrei?”. Constatând ce se petrece în Israel, replica tipică a unui banc ar fi: „Dar pe evrei cine-i scapă de evrei?”.

Lăsând gluma la o parte, mă întreb sincer, oare oamenii de acolo nu înțeleg ce li se petrece? Nu văd aceleași elemente pe care le vedem noi de-aici? S-a trecut la eliminarea certificatului de vaccinare… E bine, dar oamenii care au suportat tembelismul statului tot nu înțeleg ce li se petrece? Cum de sunt păcăliți într-un asemenea hal? Răspunsul este simplu: sunt păcăliți la fel cum suntem păcăliți noi, la fel cum sunt păcăliți francezii, englezii, italienii, americanii ș.a.m.d. Li s-a aruncat în față pericolul „morții iminente”, iar acum răsuflă ușurați că nu li se mai bagă pe gât. Știți cum e asta? Ca-n bancul cu evreul care se duce la rabin plângându-se că are mulți copii și nu mai are loc în casă. Rabinul îl sfătuiește să bage și toate animalele în casă și să vină peste o săptămână să-i spună cum e. Întorcându-se după o săptămână, evreul îi spune rabinului că e disperat și nu mai poate: Atunci rabinul îi spune să dea animalele afară din casă. După încă o săptămână evreul s-a întors la rabin să-i mulțumească pentru cât de bine e în casă!

Dincolo de banc, știți care-i morala? Gândiți-vă ce nemulțumiri aveați înainte de 2019 și ce vă nemulțumește acum. După doi ani furați din viață, am ajuns cu toții să facem precum evreul cu animalele. Scăpăm de certificat și răsuflăm ușurați.

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Acum și oamenii de știință își cer scuze: „Am greșit!”
Unii evrei au ideile lor stranii

 

yogaesoteric
25 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More