Păziți-vă de aceste vaccinuri, ca de foc! – avertizează presa străină (I)

 

În special în presa alternativă au apărut numeroase articole care atrăgeau atenţia că este necesar să fim foarte prudenți în campaniile de vaccinare a copiilor. Printre altele, era vorba despre campania de vaccinare a fetițelor de 9-10 ani cu vaccinul quadrivalent Gardasil (contra tipurilor 6, 11, 16 și 18 ale virusului papiloma uman), în cadrul programului GAVI pentru anii 2017-2018. Eram preveniţi despre numeroasele efecte secundare ale acestui vaccin.

Gardasil şi Cervarix

Deja cunoscute, denumirile vaccinurilor anti-HPV sunt Gardasil (producător: Merck) și Cervarix (producător: GlaxoSmithKline). Ambele vaccinuri conțin particule virale asemănătoare virusului, obţinute prin tehnica ADN recombinant, mecanismul de acțiune al acestor particule fiind considerat a fi similar celor din compoziţia virusului natural.

Cervarix este un vaccin recombinant non-infecţios ce conţine molecule asemănătoare celor din compoziţia proteinei majore de capsidă, L1, din structura HPV16 şi a HPV18. Acest amestec de particule nu conţine ADN viral, ele nu pot infecta celulele şi nu pot determina o infecţie HPV.

Gardasil conţine ca substanţă activă particule asemănătoare celor din compoziţia virusului HPV (acestea se mai numesc şi proteine virus-like), obţinute prin metoda ADN recombinant după secvenţa proteinei majore de capsidă L1 corespunzătoare tipurilor 6, 11, 16 şi 18 de HPV. Proteinele virus-like din compoziţia vaccinului sunt produse prin fermentaţia în conteinere separate a tulpinilor recombinante de Saccharomyces cerevisiae (tulpini în genomul cărora s-a introdus gena care codifică proteina majoră de capsidă (L1)) obţinute pentru fiecare din tipurile de HPV implicate. Prin fermentare, Saccharomyces se înmulţeşte şi astfel produce cantităţi însemnate de particule L1 asemănătoare celor din compoziţia virusului. Fermentarea este separată pentru diferiţii recombinanţi de Saccharomyces în care s-a introdus gena L1 de la fiecare din cele patru tulpini de virus (HPV 6, HPV11, HPV16, HPV18). Particulele L1 recombinante sunt adsorbite pe adjuvantul reprezentat de sulfat hidrofosfat de aluminiu amorf. La producerea vaccinului s-a mai adăugat clorură de sodiu, L-histidină, polisorbat 80, borat de sodiu şi apă.

Aspecte importante referitoare la vaccinurile anti-HPV

Există mai multe aspecte care este necesar să fie luate în considerare cu privire la aceste vaccinuri anti-HPV:
1. Este vorba despre vaccinuri ce conţin particule obţinute prin tehnica ADN recombinant.
2. Aceste vaccinuri sunt total inutile contra cancerului de col uterin, dimpotrivă, într-un șir de cazuri ele au crescut probabilitatea de apariţie a acestei boli.
3. În țările unde vaccinarea a avut deja loc, aceste vaccinuri s-au dovedit a fi foarte periculoase. În SUA s-a creat chiar site-ul „adevărul despre Gardasil” (truthaboutgardasil.org), care conţine istoricul medical post-vaccinare anti-HPV al multor fete și mame ale acestora, în care se relatează modul în care vaccinul le-a schilodit, le-a schimbat în persoane cu dizabilități.

Aspecte referitoare la vaccinurile utilizate ca modalităţi de reducere a populaţiei

Cercetătorii independenți consideră că vaccinurile pentru reducerea populației sunt de două tipuri. Primul vizează fetele de 12-20 ani. El s-a introdus pe motivul prevenţiei cancerului mamar sau de col uterin. Conținutul acestora este similar vaccinurilor prin care au fost sterilizate fetițele în Mexic, Nicaragua, Phillipine, Kenya – acestea au fost vaccinuri anti-tetanus. Ele au acţionat prin crearea în organism a așa numitei „sarcini false” permanente, și posibilitatea de respingere a sarcinii, când aceasta apărea, chiar după 3-4 luni de graviditate. În plus faţă de acțiunea directă, vaccinul administrat putea avea un impact psihic colosal, dat fiind că numeroasele avorturi survenite la sarcină înaintată puteau crea o spaimă enormă față de posibilitatea unei sarcini în sine.

Cel de-al doilea tip de vaccin vizează femeile cu vârste peste 45 de ani. Conținutul acestuia: imunoglobulină umană și organisme modificate genetic. Acestea acţionează asupra organismului prin excitarea bruscă a imunității ca urmare a injectării de imunitate „tânără” (imunoglobuline) și ulterior reducerea ei bruscă la cote minime, timp de 2-5 ani, fără alimentarea „imunității tinere”, adică aducerea organismului în imposibilitatea de a rezista infecțiilor.

Ei bine, se pare că vaccinul contra cancerului de col uterin are efectul doi în unu. Acoperă, ca efect funest, şi primul şi al doilea tip de vaccin, concomitent.

O minciună uriașă?

În continuare, prezentăm date ştiinţifice care vorbesc de la sine despre inutilitatea Gardasilului din punct de vedere medical. Ceea ce nu se ştie deoarece nu s-a mediatizat pe scară largă despre vaccinul Gardasil este cuprins în concluziile studiului care a fost publicat în revista de specialitate Journal of American Medical Association (JAMA), în numărul din 15 august 2007 (vol 298, nr. 7) intitulat „Efectul vaccinului anti-HPV 16/18 cu particule virus-like L1 asupra femeilor tinere cu infecție HPV preexistentăˮ (Effect of human papillomavirus 16/18 L1 viruslike particle vaccine among young women with preexisting infection). Studiul avea scopul să stabilească eficiența utilizării vaccinului anti-HPV pentru femeile infectate HPV (din care, de facto, fac parte un procent consistent dintre femeile active sexual, indiferent de vârstă).

Articolul din JAMA conține date uimitoare despre ineficiența vaccinului. Acest articol arată că vaccinul contra HPV adesea provoacă creșterea încărcării virale în țesutul cervical (col) și că este total ineficient în eliminarea virusului din organism.

Redăm în continuare un scurt rezumat al acestui articol ştiinţific extrem de relevant:

„Obiectivul studiului: să se evalueze dacă vaccinarea antiHPV 16, 18 crește rata clearance-ului viral (eliminării virusului) din organism la femeile infectate HPV.

Loturile de studiu: un total de 2189 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani au fost recrutate în perioada iunie 2004 – decembrie 2005. Toate participantele aveau testele pozitive pentru ADN HPV. Acestea au fost urmărite din punct de vedere medical cel puțin 6 luni, și s-au înregistrat toate rezultatele la testările ADN HPV din aceste luni. Din numărul total de femei, în mod aleator, s-a realizat un lot care să primească trei doze de vaccine antiHPV, şi un lot control – l-a care în loc de vaccine antiHPV s-a administrat vaccin antihepatitic A. Participantele care au primit cele trei doze de vaccin bivalent antiHPV 16, 18 L1 au fost în număr de 1088. Lotul control a fost alcătuit din 1101 femei.

Prezenta ADN HPV a fost analizată în probele de celule cervicale prelevate atât înainte de vaccinare cât și după vaccinare – la 6 luni (după 2 doze), și la 12 luni (după 3 doze), la toate participantele din ambele grupuri. Au fost comparate ratele de clearance viral specific.

Rezultatele studiului: s-a observat că nu a apărut o îmbunătăţire (creștere) a clearance-ului viral la 6 sau la 12 luni în grupul celor care au primit vaccin antiHPV, comparativ cu grupul control. Rata eliminării virusului din colul infectat, pentru HPV16, 18, la 6 luni a fost de 33,4% în grupul vaccinat antiHPV și de 31,6% în grupul vaccinat antiHVA. Ratele clearance-ului viral la 12 luni au fost de 48,8% în grupul vaccinat antiHPV și 49,8% în grupul vaccinat antiHVA. După cum se poate observa, diferenţa de procente între cele două loturi, la ambele termene, nu este deloc semnificativă. De aceea cercetătorii au concluzionat că nu a existat nicio dovadă de efect terapeutic ale vaccinării antiHPV. De asemenea, s-a observat că nu a existat efect terapeutic nici pentru alte tulpini HPV, oncogene sau non-oncogene, la femeile care au primit toate dozele de vaccin, la femeile cu infecție singulară, sau la femeile cu alte coinfecții vaginale.

Concluzia studiului a fost că la femeile HPV pozitive, vaccinarea antiHPV 16, 18 nu a accelerat eliminarea virusului (clearance-ul viral) din ţesutul infectat și că vaccinul nu ar fi indicat să fie utilizat pentru infecții prevalente.

Rezultatele studiului realizat la nivelul de comunitate furnizează dovezi puternice că nu există beneficiu terapeutic al acestui vaccin. Mai mult, cercetătorii afirmă că nu văd niciun motiv să creadă că există vreun beneficiu terapeutic al acestui vaccin în altă parte deoarece efectul biologic al vaccinării în rândul femeilor deja infectate HPV nu se consideră că ar varia cu populația investigată. Pe scurt, rezultatele lor demonstrează că la femeile pozitive pentru testarea ADN HPV, vaccinarea antiHPV 16, 18 nu accelerează clearance-ul viral și, prin urmare, nu ar fi indicat să fie utilizat cu scopul de a trata infecții prevalente.”

Cu alte cuvinte, autorii nu au găsit dovezi că vaccinul funcționează. Aceasta a condus la concluzia cutremurătoare că Gardasilul este un uriaș fals medical. Cercetătorii au urmărit să aducă argumente care să determine orice medic, guvernator și autorități din domeniul sănătăţii în SUA (și oriunde în lume) să reevalueze politica de vaccinare cu Gardasil.

E dificil să apreciezi cinstit aceste dovezi și concluzii științifice, scriu jurnaliștii americani, fără să ajungi la concluzia că politica vaccinării obligatorii cu Gardasil, promovată în prezent în toate statele, se bazează pe orice, numai pe datele științifice nu.

Complot sau lăcomie?

Există mai multe teorii care explică motivele acestei politici (politica vaccinării antiHPV). Una dintre ele este cea a profitului financiar.

Companiile farmaceutice, Big Farma, impun politica vaccinării obligatorii pentru a obține profituri financiare din comercializarea unui număr mare de vaccinuri în diferite state. Ideea este confirmată cel puțin de faptul că, spre exemplu, guvernatorul statului Texas, Rik Perry, care a fost primul care a acceptat obligativitatea acestei vaccinări, avea legături secrete cu compania farmaceutică Merck (demnitarul cu cel mai înalt rang din administrația lui Perry lucra la Merck – producătorul Gardasilului).

O a doua teorie – un complot care are ca scop intoxicarea oamenilor. Această teorie, care pare neverosimilă unor cititori, presupune că această vaccinare obligatorie este introdusă pentru a crea în viitor diferite afecţiuni prin intoxicarea oamenilor cu substanţe chimice periculoase și diferite molecule obţinute din organisme modificate genetic (Saccharomyces în al cărui ADN s-a introdus gena L1 din compoziţia diferitelor tulpini HPV) conținute de vaccinuri. Intoxicarea oamenilor va avea un efect financiar ce creştere a veniturilor companiilor farmaceutice, după ce vor apare boli grave care necesită „tratament” medicamentos.

Multă lume care susține această teorie crede chiar faptul că virusul care provoacă SIDA, spre exemplu, a fost creat de savanți şi implementat în populația homosexualilor din New York la finele anilor 1980 prin vaccinuri (vaccinarea antihepatită B).

Ceea ce nu se știe despre vaccinul Gardasil, şi aceasta este a treia teorie referitoare la motivele politicii de vaccinare antiHPV, se referă la controlul populațional. Conform acestei teorii, sarcina principală a vaccinării obligatorii este să deprindă poporul american şi celelalte popoare să se supună preparatelor medicale obligatorii. Dacă introducerea preparatelor medicale obligatorii pentru o parte din populație va avea succes, această politică va putea fi extinsă asupra altor grupuri și într-un final – ar cuprinde întreaga populație a globului. Teoria despre profitul financiar este credibilă, ea nu necesită nimic în afară de lăcomia companiilor farmaceutice și coruptibilitatea funcționarilor. Site-ul newstarget.com consideră că aceasta este cea mai probabilă explicație a evenimentelor din jurul politicii de vaccinare cu Gardasil, dar nu exclude și alte explicații.


Citiţi a doua parte a articolului

Citiţi şi:

Lecții învățate în Japonia în urma reacțiilor adverse ale vaccinului Gardasil – O perspectivă a eticii medicale (I)

Adolescentele irlandeze i-au dat în judecată pe fabricanţii vaccinului Gardasil după ce s-au confruntat cu probleme pe termen lung cauzate de acesta

 

yogaesoteric
15 ianuarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More