Pedeapsă cu închisoarea pentru un turist cu test PCR falsificat. „A pus vieţi în potenţial pericol”

Tribunalul Penal din Bruxelles a condamnat marţi, 22 iunie, în premieră, la un an de închisoare, un bărbat care a încercat să plece de pe Zavantem Airport din capitala belgiană cu un test falsificat. Judecătorii au decis această pedeapsă exemplară în contextul unor consecinţe agravante.

Este prima sentinţă de acest tip, de când autorităţile belgiene au anunţat în aprilie că vor sancţiona foarte strict astfel de infracţiuni, potrivit ziarului De Standaard.

Între 19 aprilie şi 11 iunie, 576 de persoane au fost depistate cu teste PCR falsificate pe aeroportul din Bruxelles.

Belgia permite călătoriile în străinătate, inclusiv cele neesenţiale, din 19 aprilie. Totuşi, călătorii trebuie să completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF).

Pentru a combate abuzurile, Bruxelles Fiscalite a publicat directivele ce vor fi aplicate persoanelor care falsifică aceste formulare, sau certificatele pentru testele PCR.

Noile reglementări prevăd că persoanele care fac uz de acte false să fie citate imediat în faţa tribunalului penal sau să accepte un acord extrajudiciar în valoare de 750 de euro.

Bărbatul condamnat la un an de închisoare, care se prezentase pe aeroport cu un test PCR negativ falsificat de un prieten, a refuzat acordul extrajudiciar şi nici nu s-a prezentat în faţa tribunalului.

Prin urmare, tribunalul a decis să-i aplice o pedeapsă exemplară, deoarece comportamentul său a fost „nu doar antisocial, ci şi a pus vieţi în potenţial pericol”. Doar „o pedeapsă severă era adecvată în acest caz”, a conchis tribunalul.

Şi cetăţenii români au apelat în nenumărate cazuri la aceste teste false. De la începutul anului, zeci de români au fost întorşi de la graniţele cu Franţa sau Spania după ce au încercat să intre cu teste PCR falsificate.

Citiți și:
Mii de israelieni au cumpărat certificate de vaccinare false
O femeie se bate din pușcărie cu Mașinăria Infernală covid. Drama sa a trezit Australia

yogaesoteric
7 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More