Pentagonul avertizează: Trupele americane din Orientul Mijlociu sunt din ce în ce mai vulnerabile la atacurile energetice

Un fost ofițer CIA: „Te scoate de pe câmpul de luptă, te incapacitează, nu te ucide”

Pentagonul i-a avertizat pe legislatori cu privire la amenințarea din ce în ce mai mare și mai urgentă a atacurilor cu energie dirijată asupra trupelor americane din Orientul Mijlociu, dar și din alte părți, anunță Politico.

Pentagonul a deschis o investigație anul trecut după ce au avut loc presupuse atacuri cu energie dirijată asupra unui număr necunoscut de soldați.

Parlamentarii au fost înștiințați oficial pe 15 aprilie că ședința de informare a serviciilor armate din Camera Reprezentanților va avea loc miercuri, 21 aprilie. Membrii comisiei i-au audiat pe Jennifer Walsh, șefa interimară a politicii Pentagonului, și pe Griffin Decker, directorul celulei de amenințări emergente a Pentagonului. Înștiințarea oficială, care a fost obținută de Politico, a descris ședința de informare ca fiind urgentă și a precizat că aceasta era centrată pe o „amenințare emergentă”.

Având în vedere natura amenințării, membrii sunt încurajați să participe”, se arată în anunț. Oficialii le-au spus legislatorilor că fenomenul presupuselor atacuri energetice asupra personalului american – care provoacă o boală misterioasă similară cu „sindromul Havana” raportat de spionii și diplomații americani începând cu sfârșitul anului 2016 – este în creștere în întreaga lume, potrivit a trei persoane care au participat la ședința de informare din 21 aprilie.

De asemenea, persoanele care au participat la ședința de informare le-au spus legislatorilor că originea tehnologiei necesare în astfel de atacuri se află „mai mult ca sigur în Rusia”, a declarat una dintre persoane. O persoană familiarizată cu ședința de informare a declarat că cei care au făcut informarea au indicat, de asemenea, China ca fiind un posibil vinovat și că nu știau cu siguranță cine se află în spatele atacurilor.

Informatorii s-au declarat îngrijorați de frecvența din ce în ce mai mare a atacurilor din întreaga lume, dar au precizat că sunt îngrijorați în special de vulnerabilitatea personalului american din zona de operațiuni a Comandamentului Central al SUA, care include zone de luptă din Siria și Irak până în Afganistan, au precizat persoanele menționate.

Facilitățile din aceste regiuni nu sunt securizate sau „întărite în vreun mod real”, a spus una dintre persoane. „Acest fapt le face foarte, foarte vulnerabile.”

Cu toate acestea, un oficial al Departamentului Apărării familiarizat cu ședința de informare a declarat că regiunea Comandamentului Central nu a făcut parte din discuție. Reprezentanții Comitetului pentru Servicii Armate și ai Consiliului de Securitate Națională nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Reprezentantul Jim Banks, un republican din Indiana care face parte din Comisia pentru servicii armate, nu a comentat nicio ședință de informare, dar a declarat că guvernul american nu face suficient pentru a proteja personalul de atacurile cu energie dirijată. El a precizat că Grupul de lucru bipartizan pentru viitorul apărării, pe care l-a coprezidat, a analizat această problemă.

A apărut foarte des în cadrul grupului nostru de lucru, anul trecut, ca o problemă majoră şi am făcut foarte puțin pentru a o aborda”, a declarat el pentru Politico. „Nu am reușit să o luăm în serios ca pe o amenințare.”

Marc Polymeropoulos, un fost ofițer CIA care a suferit simptome paralizante la Moscova, în decembrie 2017, în urma unui presupus atac cu energie dirijată, a cerut legislatorilor și oficialilor să ia în serios atacurile și să trateze imediat victimele.

Generalul Frank McKenzie, șeful Comandamentului Central al SUA, a declarat în timpul unei audieri a Comisiei pentru Servicii Armate din Senat că nu a văzut „nicio dovadă” a unor astfel de atacuri împotriva trupelor americane în zona sa de responsabilitate, care include Orientul Mijlociu și Afganistanul.

Persoanele afectate de atacuri raportează simptome care includ țiuituri acute și presiune în urechi, precum și pierderea auzului și a echilibrului, oboseală și dureri de cap. Unele victime au suferit leziuni cerebrale pe termen lung.

Aproape 50 de oficiali au raportat astfel de simptome, cunoscute sub numele de „sindromul Havana”, în rândul diplomaților americani detașați în Cuba de la sfârșitul anului 2016. CIA și-a înființat propriul grup operativ în acest an pentru a analiza problema, a relatat CNN în februarie.

Mi-aș fi dorit să fiu împușcat. Mi-aș fi dorit să fi fost o rană deschisă, pentru că atunci ai ceva vizibil și tratabil, iar în schimb aceasta este o rană invizibilă”, a spus el. „Te scoate de pe câmpul de luptă, te incapacitează, nu te ucide… în cele din urmă este o armă de teroare destul de strălucită”, a relatat fostul ofițer CIA, Polymeropoulous.

Citiţi şi:
Un eveniment major de tip puls electromagnetic (atac cu arme sau natural) ar prăbuși întreaga rețea electrică
Dezvăluiri despre armele cu energie dirijată folosite pentru controlul maselor de către aşa-zişii «Iluminaţi» (I)

yogaesoteric
28 mai 2021

1 Comentariu
  1. ewan spune

    …zise lupul, trăgându-și o blană de oaie deasupra capului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More