Pentagonul ia în considerare livrarea de arme care să lovească în adâncimea teritoriului Federației Ruse

Times spune că Pentagonul ia în considerare livrarea de arme cu rază mai mare de acțiune, care să lovească în adâncimea teritoriului Federației Ruse. Întrebarea este: cât de adânc? 500 de kilometri? 1000 de kilometri? 2000 de kilometri? Pentru că în funcție de asta putem estima ce fel de arme ar putea livra SUA Kievului. Dacă ne limităm la 500 de kilometri, e probabil vorba despre ATaCSM, calibrul 610 mm, cu rază de acțiune de vreo 300 de kilometri, sau modelul PrSM, cu sistem de navigație modernizat și cu raza maximă de 499 de kilometri (sfântă ipocrizie!, respectă tratatele). Dacă e vorba despre rază de acțiune de peste 500 de kilometri, prima alegere ar fi rachetele de croazieră Tomahawk, doar că, problemă, este fără o variantă de lansare de pe sol. A existat așa ceva, cu cap nuclear, dar a fost retrasă. Mai este și problema numărului. Kievul vrea să lovească atât Crimeea, cât și Moscova cu ele. Cam câte rachete de acest tip ar avea nevoie, pentru a face pagube semnificative?

În mod bizar, americanii NU au, în afară de ATACSM, de pe HIMARS, nicio rachetă sol-sol care să răspundă nevoilor Kievului. Că Sfânta Javelina NU se pune, și nici Harpoon, care e sol-mare. Deci sar direct la rachete balistice intercontinentale, cu cap clasic, respectiv nuclear?

Nu știu cine ar putea, dintre țările NATO din Europa, să ofere astfel de rachete sol-sol Ucrainei. Și ce ar câștiga Kievul dacă atacă Moscova sau Sankt Petersburgul, sau Kurskul? Le dă Israelul LORA, o rachetă cvasibalistică? Are o rază de acțiune de maxim 400 de kilometri și a fost deja folosită împotriva Armeniei, în războiul cu Azerbaijan. Cu rezultate greu de demonstrat.

Una peste alta, inevitabilii generali români erau în extaz! Rușii vor fi loviți! Care sunt niște cretini, incapabili să aibă un sistem de apărare AA integrat. Sigur, cum să nu! Slava Ukraine!

PS: Rămâne modificarea dronelor Tu 141 în rachete de croazieră, făcută de americani. Doar că avioanele alea rusești de bombardament strategic pot fi, și chiar au fost, dispersate de pe cele două aerodromuri, Engels 2 și Saratov, plus redistribuirea sistemelor AA. Asta e!

Autor: Constantin Gheorghe

Citiți și:
Luptele din Ucraina golesc arsenalul Americii
Poate fi oprit potopul de minciuni despre Ucraina și Rusia?

 

yogaesoteric
20 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More