Pentru cei care s-au vaccinat crezând că vor reveni la normal: Fauci explică de ce și vaccinaților li se cere să poarte măști: „Avem de-a face cu un alt virus acum”

Avem de-a face cu un alt virus acum”, spune dr. Anthony Fauci, șeful medical al Casei Albe, referindu-se la varianta Delta a coronavirusului.

Acesta nu este virusul original. Are capacități diferite, mult mai eficiente în transmiterea de la persoană la persoană”, spune el, explicând de ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și-a schimbat recomandările privind purtarea măștii.

CDC recomandă acum ca persoanele complet vaccinate să poarte măști în locuri în care există rate de transmisie ridicate – deoarece Delta este acum tulpina dominantă în SUA.

Delta este extrem de transmisibilă și a acționat „în mod diferit față de tulpinile anterioare ale virusului”, a declarat recent directorul CDC, Rochelle Walensky.

Cercetările sugerează că varianta Delta este cu până la 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa, dominantă anterior.

Știm acum că persoanele vaccinate anti-covid sunt capabile să transmită virusul”, spune Fauci pentru postul NPR.

Nu era clar dacă o persoană vaccinată are suficientă încărcătură virală în cazul infectării, astfel încât să transmită virusul și altor persoane. Dar noile date sugerează că da, persoanele complet vaccinate care sunt infectate cu varianta Delta pot răspândi virusul”, a spus Walensky.

Așadar, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în interior, dacă locuiesc în regiuni în care există „transmitere ridicată”.

Citiți și:
Dr. Fauci vorbea constant cu Bill Gates și Mark Zuckerberg, știa că măștile nu funcționează și era conștient de probabilitatea unei scurgeri din laboratorul din Wuhan…
Centrul american pentru Controlul Bolilor: 85% dintre pacienții infectați cu covid au purtat «întotdeauna» sau «deseori» o mască
Raport oficial al Guvernului Marii Britanii privind „varianta Delta”: Vaccinații mor de variantele covid în număr mult mai mare față de persoanele nevaccinate

 

yogaesoteric
9 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More