Perversele de la Bruxelles: Cristian Terheș, acuzat de discurs al urii, după ce a descris „transsexualele” ca fiind „perverse de sex masculin”. Trei eurodeputate cer să fie sancționat

Trei deputate din Parlamentul European i-au transmis o scrisoare președintei forului legislativ, Roberta Metsola, și cer o anchetă imediată pentru a stabili dacă trei colegi eurodeputați se fac vinovați de un „discurs al urii” în timpul unei dezbateri privind drepturile femeilor care a avut loc marți, 9 mai, în Parlamentul European. Între cei trei care sunt vizați de această solicitare se numără și europarlamentarul român Cristian Terheș, potrivit Știripesurse.

Cristian Terheș

Eurodeputatele Malin Björk (Suedia, grupul Stângii), Evin Incir (Suedia, Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților) și Samira Rafaela (Olanda, grupul Renew) susțin în scrisoare că cei trei colegi ai lor au încălcat regulile Parlamentului referitoare la limbajul ofensator în timpul unei dezbateri privind ratificarea Convenției de la Istanbul din 2011 împotriva violenței de gen. Ele îi cer Robertei Metsola să investigheze discursul celor trei sub acest aspect.

Scrisoarea a fost văzută de Politico, iar publicația se întreabă: „Poți spune cam orice în Parlamentul European – dar oare poți să scapi întotdeauna cu asta?”, transmite Știripesurse.

Conform sursei citate, Cristian Terheș ar fi vizat pentru faptul că a descris „transsexualele” ca fiind „perverse de sex masculin”.

El a spus că recunoașterea legală a existenței „transsexualilor” ca femei este „cea mai mare amenințare la adresa femeilor” și a făcut o paralelă între bărbații care se identifică ca femei și bărbații care se identifică ca mașini.

Scrisoarea adresată Robertei Metsola susține că acest comentariu a fost „direct transfobic și constituie un discurs al urii pe baza sexului și a orientării sexuale”.

Pe lângă Cristian Terheș, sunt vizați și Anders Vistisen (Danemarca) și Isabella Adinolfi (Italia) pentru „discurs al urii”.

Citiți și:
Europarlamentarul Cristian Terheș: Ursula von der Leyen propune un plan neomarxist de înrobire și îndatorare a națiunilor europene
Christian Terheș avertizează că la Bruxelles se votează legi aberante prin care ni se iau cele mai elementare drepturi, inclusiv dreptul la viață!

 

yogaesoteric
22 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More