Peste 25 de efecte secundare, recunoscute oficial de Pfizer în ceea ce privește vaccinul. În 2021, Președintele Iohannis spunea că sunt „imaginare”

Compania Pfizer a publicat, pe site-ul său oficial, un comunicat de presă în care menționează efectele adverse ale vaccinului său împotriva covid 19.

Lista cuprinde peste 25 de afecțiuni, dintre care primele sunt miocardita și pericardita. În ceea ce privește miocardita și pericardita, Pfizer spune că riscul apariției la bărbați, adulți și adolescenți până în 40 de ani, este mai mare decât la femei și bărbați mai în vârstă. Riscul cel mai are este la adolescenții cu vârsta între 12 și 17 ani. Este de remarcat, în context, numărul mare de decese subite apărute la bărbați tineri, inclusiv în ultimii doi ani. Nimeni nu vrea să ancheteze dacă există vreo legătură între vaccin și aceste decese subite.

Printre efectele adverse recunoscute de Pfizer se numără:
– miocardita
– pericardita
– reacții alergice severe
– frisoane
– febră
– greață
– diaree
– vomă
– leșin
– iritabilitate neobișnuită și persistentă
– poftă de mâncare scăzută neobișnuită și persistentă.

Mai mult decât atât, Pfizer admite că „acestea ar putea să nu fie toate efectele adverse ale vaccinului”, iar clienții sunt îndemnați să contacteze persoana sau instituția care i-a vaccinat pentru „efecte adverse care nu dispar”. O exprimare cel puțin eufemistică.

Pe lângă efectele adverse, Pfizer menționează și contraindicațiile la vaccinare. Astfel, dacă o persoană a avut o reacție adversă la unul dintre ingredientele care intră în compoziția vaccinului, aceasta n-ar fi indicat să se vaccineze. Pfizer scrie clar că dacă o persoană a avut o reacție alergică la o doză de vaccin, nu ar mai fi indicat să o facă pe a doua.

O listă cu ingredientele găsiți aici. Reamintim că în România, oamenii erau vaccinați în mașină, pe stradă sau oriunde se găseau, fără a li se aminti măcar care sunt ingredientele serului, darămite dacă au alergie la vreunul dintre ele. În schimb, premierul de la vremea respectivă, Florin Cîțu, a făcut un spot video în care a spus că vaccinul conține „normalitate”.

Merită amintit că în 2021, președintele Klaus Iohannis îi acuza dur pe cei care atrăgeau atenția asupra efectelor adverse ale vaccinului, în ciuda reclamei făcute de stat cum că ar fi „sigure și eficiente”.

Președintele Klaus Iohannis spunea atunci că „efectele adverse sunt imaginare”.

Dragi români, vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare.

Vaccinurile anti covid sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața. În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum”, spunea președintele Klaus Iohannis, la 19 octombrie 2021.

Citiți și:
Consimțământ informat? INSP susține că vaccinul Pfizer nu produce efecte adverse
Medic expert în toxicologie atrage atenția în Senatul SUA asupra efectelor nocive ale vaccinului anti-covid: provoacă daune imense asupra reproducerii
Prof. dr. Vasile Astărăstoae: Mortalitatea excesivă în Europa poate fi cauzată de efectele târzii ale vaccinării anti-covid

 

yogaesoteric
10 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More