Planul mondial de urmărire dă rezultate: Belgia va supraveghea telefoanele mobile pentru a limita aglomerarea plajelor

 

Belgia a adoptat un sistem de urmărire a telefoanelor mobile pentru a limita aglomerarea staţiunilor marine şi a plajelor care s-au deschis oficial pentru sezonul de vară.

Oraşele belgiene de coastă nu doresc să interzică turiştilor să vină, dar vor ca aceştia să se orienteze către un loc mai puţin aglomerat sau să opteze să facă cumpărături mai târziu.

Cele 10 districte aflate de-a lungul litoralului vor detecta telefoanele mobile pe plaje şi pe diguri şi vor afişa informaţii în timp real pe un site, cu coduri de la verde închis pentru zonele calme şi portocaliu pentru cele foarte aglomerate.

Un număr de 130 de senzori amplasaţi în oraşe vor indica oamenilor locurile aglomerate pe care ar fi indicat să le evite. Site-ul va oferi şi informaţii despre cât de aglomerate vor fi staţiunile în zilele următoare.

Oraşul Knokke-Heist a creat şi marcaje pe plaje, pentru a delimita suprafeţe de câte 3 metri pătraţi.

„Am creat aşa-numite «bule pentru plajă», unde o familie sau un grup de prieteni se pot aşeza împreună în siguranţă şi aprecia distanţa la care ar fi indicat să se aşeze unii faţă de alţii”, a declarat un consilier al oraşului specializat în turism, Anthony Wittesaele.

Înotul în mare este interzis în Belgia în afara sezonului, când patrulează salvamarii.

Pandemia de Covid-19 a întârziat deschiderea sezonului, care de obicei are loc în luna mai, până în ultima sâmbătă din luna iunie. Sezonul se va încheia la jumătatea lunii septembrie.


Citiţi şi:

Vasile Astărăstoae critică măsurile «dictatoriale» luate de autorități și dezvăluie: «Apa sărată distruge coronavirusul»

Big Brother monstruos în America: New Yorkul, sub control ca niciodată!

 

yogaesoteric
18 iulie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More