Platforma WeChat, cea mai populară rețea de comunicare virtuală din China, șterge conturile LGBT

Cea mai populară rețea de socializare din China șterge conturile care promovează teme LGBT deținute de studenți sau ONG-uri, semn că Partidul Comunist aflat la putere urmărește să cenzureze postările de acest tip. WeChat a trimis celor care dețineau conturile notificări în care erau anunțați că au încălcat regulile platformei, fără să li se ofere alte detalii. Zeci de conturi au fost șterse numai în prima zi a campaniei, spune fondatoarea unui grup LGBT care a dorit să rămână anonimă.

Partidul Comunist a legalizat homosexualitatea în 1997, dar persoanele gay, lesbiene, bisexuale, transsexuale și alte minorități sexuale sunt în continuare cenzurate. Deși unele grupuri LGBT  încearcă să poarte discuții publice pe acest subiect, ele sunt blocate de autorități. Toate postările de pe platforma WeChat ale acestora, fie că aveau sau nu legătură cu promovarea orientării lor sexuale (mesaje, fotografii de la evenimente de grup etc.) au fost șterse.

Oficialii universităților le-au cerut de câteva luni studenților LGBT să-și închidă toate conturile de pe rețelele de comunicare virtuală sau să nu mai menționeze numele școlilor, spune fondatoarea grupului LGBT. Ea a declarat că universitățile din provincia Jiangsu au fost instruite de autorități să investigheze grupările care susțin drepturile minorităților sexuale și ale femeilor, pentru a „menține stabilitatea”.

Sondajele arată că sunt aproximativ 70 de milioane de persoane LGBT în China, aproximativ 5% din populație. Unul dintre cele mai puternice grupuri LGBT, Shanghai Pride, și-a anulat evenimentele anul trecut și nu a anunțat niciun plan de viitor – fără să ofere o explicație – după 11 ani de activitate.

Citiți și:
„Manifest” LGBT împotriva celor ce nu sunt de acord cu ei: Vă vom converti copiii fără să vă dați seama! Agenda „gay” e aici. Venim după copiii voștri
Președintele Cehiei susține legea maghiară anti-LGBT și atenționează că operația de schimbare de sex este de fapt „auto-mutilare”
Ungaria ferește copiii de ideologia LGBT. Reacție uluitoare a Bruxellesului. Ce vrea să facă UE

 

yogaesoteric
18 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More