Podul lui Moise, construcția aproape invizibilă privită din unghiul potrivit

 

Desigur, în acest caz vorbim doar de o iluzie optică; apele nu sunt despărțite de Divinitate, ci de un pod aproape invizibil din unghiul potrivit, proiectat de casele de arhitectură Ro Koster and Ad Kil Architects, în satul Halsteren din sudul Olandei. Podul „scufundat” este realizat din lemn impermeabil și străbate canalul care înconjoară Fortul Roovere, construit în secolul al XVI-lea.

Înălțimea apei este controlată de baraje reglabile amplasate de ambele părți ale șanțului, asigurându-se astfel faptul că neobișnuita construcție nu va fi niciodată inundată. Fortul a fost construit în 1628 pe o creastă de nisip ridicată artificial. În 1747, fortul a fost asediat de francezi, fiind reconstruit în anul 1816. „Podul lui Moise” a fost construit în anul 2011, iar arhitecții care au lucrat la realizarea sa au primit un premiu de excelență în design și inovație pentru creația lor.

 

 
Citiți și:

Cele mai mari invenţii şi inovaţii de la roată încoace

Uimitori români contemporani, înzestrați cu o excepțională creativitate, inventivitate și sclipiri de geniu
 

yogaesoteric
26 mai 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More